Annons

Nemo Fastigheter i Luleå fick åtgärdsföreläggande

Luleå Nemo Fastigheter i Luleå fick åtgärdsföreläggandeDåliga fönster. Dålig isolering. Trasiga hängrännor. Fasad som rasar. Hyresnämnden i Umeå gick på hyresgästerna linje och ålägger nu hyresvärden att åtgärda bristerna.​
Fastighetsägaren Robert Jakobsson, Nemo Fastighets KB, säger till Hem & Hyra att han har varit dålig på att sköta underhållet av fastigheten.
– Ja, jag erkänner att fönstren är dåliga. Men jag brukar vara i Stockholm rätt ofta, och mina fönster är inte sämre än fönstren är på många fastigheterna i Stockholms innerstad.
Vilka åtgärder har du gjort på fastigheten de senaste åren?
– Jag har gjort stambyten, dränerat runt huset så det står torrt och fint till. Jag har totalsanerat 4-5 lägenheter. Men hyresgästerna kan ju inte tro att de ska få värsta standarden när de inte betalar så mycket i hyra.
– Stambyten har gjorts, men inget underhåll är gjort på fönster och balkonger. Ett hus som är byggt på 60 talet börjar tära en hel del renoveringar. Lägenheterna har vi hyresgäster renoverat själva, säger en av de hyresgäster som Hem & Hyra talat med.
Enligt Hyresnämndens beslut ska du åtgärdat felen innan hösten. Vad har du för planer?
– Vad jag har för planer har varken du eller någon annan att göra med. Jag kommer att vidta åtgärder. Och jag kommer även att strama upp tyglarna för hyresgästerna.
Hur menar du då?
– Ja, många har aldrig behövt betala för sin motorvärmare, några har tagit sig friheten att ställa ner frysboxar i källaren utan min tillåtelse. Det kommer att bli slut med det nu, säger Jakobsson.
I Hyresnämndens protokoll framgår det att underhållet av lägenheten och huset är eftersatt. På de punkter, där hyresgästen hävdar att ett åtgärdsföreläggande är befogat finner Hyresnämnden tillräckliga skäl att besluta om ett sådant föreläggande.
Vidare skriver Hyresnämnden i domen, att på grund av bristernas allvarliga karaktär och den tid som det tagit sedan hyresgästen påpekat bristerna för hyresvärden, anser hyresnämnden att ett åtgärdsföreläggande är på sin plats. Hyresnämnden beslutar därför att fastighetsägaren måste åtgärda bristerna under sommarmånaderna 2009.
Senast den 1 september 2009 ska åtgärderna vara utförda.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.