Annons

Newsec backar – går med på renovering

Malmö ​Efter det uppmärksammade inslaget i tv-programmet ”Uppdrag granskning” om skandalfastigheterna på Ramels väg i Rosengård meddelar nu fastighetsförvaltaren Newsec att man ska åtgärda problemen hos en av de värst drabbade familjerna.
Sexbarnsfamiljen Al-Mansouri har länge krävt en totalrenovering av sin lägenhet. Newsec har hela tiden sagt nej och krävt att familjen ska stå för en del av kostnaderna. Men nu meddelar Newsec att de går med på familjens krav.
 
– Familjen är mycket glad och lättad, säger Björn Cinthio, jurist på Hyresgästföreningen.
 
Han hade lämnat in ett åtgärdsföreläggande till hyresnämnden, en diger lista med saker som behöver åtgärdas i lägenheten, allt från mögelsanering till ommålning av tak, tapetsering av väggar och plastmattor som måste bytas. Strax innan ärendet skulle behandlas i nämnden meddelade emellertid förvaltaren Newsec att man går med på hyresgästens krav och avser att åtgärda bristerna senast vid februari månads utgång nästa år. 
 
Björn Cinthio misstänker att tv-programmet Uppdrag granskning bidragit till förvaltarens ändrade inställning.
 
− Newsec har tidigare hävdat att det är familjen själv som orsakat skadorna genom onormalt slitage. Egentligen kan jag tycka att det är synd att vi inte fick det prövat i nämnden, säger Björn Cinthio.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Privata hyreshus i Fagersta kan tas över av kommunen 50 lampor in i sovrummet – nu anmäls värden Stort missnöje bland hyresgäster i Jordbro Svartkontrakten på Herrgården utreds av korruptionsenhet Ny handel med svartkontrakt avslöjad i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.