Annons

Nöjd med nya hyran men vill ha amortering

Rättvik Hyresgästerna hos Rättviksfastigheter får en hyreshöjning på 0,4 procent. Det motsvarar 22 kronor i månaden för en trea på 70 kvadratmeter.

Hyresgästföreningen skriver i ett pressmeddelande att man är nöjd med resultatet av hyresförhandlingarna med kommunala Rättviksfastigheter, RFAB, men att man önskar att bostadsföretaget ska amortera för att få ned sina lån, något som man menar att Rättviks kommun sätter stopp för.

RFAB gör en av länets högsta satsningar på underhåll men har fortfarande problem med sin höga belåning. Med det goda ekomiska läget  har bolaget möjlighet att göra amorteringar. Det har dock Rättviks kommun satt stopp för, menar Hyresgästföreningen när de gett uppdraget till RFAB att bygga en allergiskola.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har inget emot att kommunen bygger en allergiskola men det ska inte vara RFAB:s hyresgäster som ska behöva stå för notan. Skolan är till för hela samhället och därför är det kommunen som ska finansiera projektet. Det är helt orimligt att RFAB:s hyresgäster både ska behöva betala skatt och sen indirekt via sin hyra finansiera en skola, säger John Oknelid.

Annons
Fakta: Dalahyror 2016
Bostadsföretag Höjning i procent
Bärkehus 0,3
Rättviksfastigheter 0,4
Läs också Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Du betalar värdarnas lyxfälla Du betalar värdarnas lyxfälla Rena räntechocken för hyresgästerna i Trosa Ny medlemsförmån kan sänka räntan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.