HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nu får Östra Husby nya lägenheter

Norrköping Det tidigare caféet i Östra Husby byggs om till hyreslägenheter. Bakom satsningen står Arkö fastigheter som vill bygga fler bostäder på orten.
Foto: Jenny Knutsson
Den tidigare cafébyggnaden blir nytt hyreshus i Östra Husby.

Den mintgröna träbyggnaden intill kyrkan i Östra Husby uppfördes på 1800-talet och har inrymt både kvinnohem, hotell, restaurang och café. För ett år sedan togs fastigheten över av Arkö Fastigheter som nu bygger om huvudbyggnaden och ett gårdshus till nya hyreslägenheter.

— Vi börjar med fem lägenheter men det finns planer på att bygga på den mark som finns intill. Det finns stort behov av både bostadsrätter och hyresrätter i Östra Husby, säger Andreas Holst på Arkö Fastigheter.

Lägenheterna ska stå klara för inflyttning till den 1 mars och fyra är redan uthyrda.

— De har blivit uthyrda utan att vi har marknadsfört något. Folk har fått reda på det här ändå, säger Andreas Holst.

På tomten mellan huvudbyggnaden och den intilliggande skolan vill bolaget även bygga tre flerfamiljshus och radhus. Tanken är cirka 15-20 lägenheter med både bostadsrätter och hyresrätter. Ansökan om ny detaljplan ligger nu hos kommunen.

— Den här typen av planärenden kan ta upp till tre-fem år, men vi hoppas att det inte ska behöva ta så lång tid, säger han.

Tidigare har en grupp pensionärer försökt bygga hyreslägenheter på orten utan att lyckas. Men bolaget tror de kommer kunna få även nybyggda bostäder uthyrda.

— Risken finns alltid och det är nog därför ingen har byggt något hittills. Men vi kände att det var dags att göra något ändå, säger Andreas Holst.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.