Annons

Nu vill de bo tryggt

Alingsås Bus, hundar, inbrott i källaren. Det är mycket som skrämmer hyresgästerna i bostadsområdet Bananen och Citronen i Alingsås.– Jag väljer vilken väg jag går när det är mörkt, säger Gudrun Granberg.
Det är en skön vårkväll. Solen skiner, fåglarna kvittrar och forsythian har nyss slagit ut. Men det hjälper inte. Folk känner sig otrygga här.
– Jag gillar inte att man knackar ner folk på Bollvägen, säger Gudrun Granberg.
För en tid sedan hade hon inbrott i sitt förråd i källaren.
Gudrun och ett tiotal andra hyresgäster vill ändra på trenden och jobba för att området blir trevligt och tryggt. Ett första steg är trygghetsvandring. Tillsammans med folk från Alingsåshem och kommunen noteras en lång lista på vad som behöver göras; bättre belysning, laga groparna i asfaltsgångarna, tvätta bort alger och mossa på fasaderna, ta bort allt skräp.
– Om ett område är nergånget och illa skött så finns det större förutsättningar för att det blir busliv, säger Jan Hellnevi, biträdande närpolischef i Alingsås.
Den lokala hyresgästföreningen hoppas nu att Alingsåshem får upp ögonen och gör något åt problemen.
– Vi avvaktar en sammanställning från fyra vandringar och ser därefter över behoven inför 2009 års budgetarbete, säger Anna Larsson på Alingsåshem.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Välkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.