Annons

Ny ägare till konkurskåkar i Degerfors

Degerfors Det blir Podium fastigheter med säte i Stockholm som köper de tidigare konkursdrabbade fastigheterna i Degerfors.

Swedbanks fastighetsbolag  Ektornet har sålt de 230 lägenheterna i bostadsområdena Agen och Bruksbo i Degerfros till en privat fastighetsvärd. Utgångspriset var 25 miljoner, men köpeskillingen är hemlig.

Den privata hyresvärden Podium Fastigheter AB som nu köper fastigheterna har sitt säte i Stockholm. De äger och förvaltar fastigheter på flera ställen i landet, bland annat Norrtälje, Hallstavik och Västerås. Dessutom har de köpt fastigheter med hyresrätter och lokaler i Filipstad. Bolaget etablerade sig 1987 enligt SVD Näringsliv.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hem & Hyra har flera gånger skrivit om fastigheterna som tidigare ägdes av skandalvärden Swenor Eiendoms som gick i konkurs sommaren 2011.

Annons

Hyresgästföreningen drev strax innan konkursen igenom en tvångsförvaltning av fastigheterna eftersom värden hade obetalda räkningar som gjorde att hyresgästerna blev utan varmvatten och värme.

Ektornet ägde fastigheterna i Degerfors i drygt ett och ett halvt år innan de lades ut till försäljning som ”högavkastande”.

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

Hem & Hyra har intervjuat bolagets vd Mats Nyman om planerna med fastigheterna.

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.