HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny ägare till konkurskåkar i Degerfors

Degerfors Det blir Podium fastigheter med säte i Stockholm som köper de tidigare konkursdrabbade fastigheterna i Degerfors.

Swedbanks fastighetsbolag  Ektornet har sålt de 230 lägenheterna i bostadsområdena Agen och Bruksbo i Degerfros till en privat fastighetsvärd. Utgångspriset var 25 miljoner, men köpeskillingen är hemlig.

Den privata hyresvärden Podium Fastigheter AB som nu köper fastigheterna har sitt säte i Stockholm. De äger och förvaltar fastigheter på flera ställen i landet, bland annat Norrtälje, Hallstavik och Västerås. Dessutom har de köpt fastigheter med hyresrätter och lokaler i Filipstad. Bolaget etablerade sig 1987 enligt SVD Näringsliv.

Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Hem & Hyra har flera gånger skrivit om fastigheterna som tidigare ägdes av skandalvärden Swenor Eiendoms som gick i konkurs sommaren 2011.

Hyresgästföreningen drev strax innan konkursen igenom en tvångsförvaltning av fastigheterna eftersom värden hade obetalda räkningar som gjorde att hyresgästerna blev utan varmvatten och värme.

Ektornet ägde fastigheterna i Degerfors i drygt ett och ett halvt år innan de lades ut till försäljning som ”högavkastande”.

Läs ocksåStal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus

Hem & Hyra har intervjuat bolagets vd Mats Nyman om planerna med fastigheterna.

Läs också Militärklädd hyresgäst skrämde grannar i källaren – får bo kvar Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.