Annons

Ny ägare till Toppstigen på gång

Sundsvall Försäljningen av Toppstigen beräknas vara klar i slutet på veckan. Förhandlingar pågår just nu om bland annat en utbränd lägenhet som lär kosta en halv miljon i renoveringskostnad. Den nye ägaren är "ett större fastighetsbolag med långsiktiga planer", enligt konkursförvaltaren som sköter affären.

​Sedan 15 april har det dåligt skötta bostadsområdet Toppstigen tvångsförvaltats av Fastighetscompetens AB. Och den 22 juni försattes ägaren Nor i Sundsvall i konkurs.

Sedan dess har husen legat ute till försäljning. För två veckor sedan gick anbudstiden ut.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi är i slutskedet av förhandlingarna med ett större fastighetsbolag. Affären beräknas vara klar i slutet på den här veckan, säger konkursförvaltaren Matts Norberg på advokatfirman Abersten.

Annons

Det pågår fortfarande en del diskussioner om kostnaden för en lägenhet som blev totalt utbränd i slutet på maj.

– Eftersom hon själv tände på gäller inte försäkringen och skadorna beräknas kosta en halv miljon.

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

Matts Norberg tror att ägarbytet kommer att bli en riktigt bra lösning för alla.

Annons

– Hyresgästerna kommer att få det bättre och jag hoppas på ett långsiktigt ägande.

Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.