HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ny förening tar över nedlagd fritidsverksamhet i Boxholm

Boxholm De populära fritidsaktiviteterna i Boxholmshus bostadsområden hotades av nedläggning. Men nu har en ny förening tagit över verksamheten.
Foto: Jenny Knutsson
”Bra att det blev grillfest igen. Men det borde vara oftare”, tycker hyresgästen Pål Anmarksrud, en av många som kom när Håkan Johansson och övriga i Hyresgästernas lokala fritidsråd ordnade kalas på Parkgatan.

Efter en konflikt i samband med att en förtroendevald inom Hyresgästföreningen stängdes av valde de engagerade i den lokala Hyresgästföreningen att hoppa av. Den verksamhet som bedrivits i bostadsområdena, med alltifrån grillfester och boule till bostadsmöten, upphörde.

– Jättetråkigt att det blev så, och vi hoppades att det skulle komma i gång igen, säger Fredrik Noaksson, vd på Boxholmshus som bekostar aktiviteterna.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Så har det också blivit. Nu har gruppen som valde att lämna sina uppdrag i Hyresgästföreningen startat en ny förening, Hyresgästernas lokala fritidsråd.

– Vi fortsätter i stort sett som förut, säger Håkan Johansson, vice ordförande i styrelsen som består av nio personer.

Fritidsrådet får nu de pengar, 30 000 kronor, som Boxholmshus årligen satsar på sådan här verksamhet. Pengar som tidigare gick till Hyresgästföreningen.

Läs ocksåRetroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjerRetroaktiva hyror, hyror,

– Vi upplever att det mesta fungerar bättre nu. Till exempel redovisar vi det ekonomiska direkt till hyresvärden och det blir mindre administration, säger Håkan Johansson.

Annons

Finns det några nackdelar med att stå utanför Hyresgästföreningen?

– Vi får inte vara med och förhandla hyran. Och om det uppstår några problem så måste vi lösa dem själva med bolaget. Men det har ju inte hänt hittills under alla år, säger han.

Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

Fredrik Noaksson på Boxholmshus är nöjd med att det åter grillas och spelas boule i bostadsområdena.

– För oss är det viktigaste att det blir av, inte vem som gör det.

Varför är det viktigt?

– För att hyresgästerna lär känna varandra när de gör saker tillsammans. Man ser vem som bor i lägenheten bredvid. Och för att vi som hyresvärd vill visa att vi gör någonting för hyresgästerna.

Annons

Fredrik Noaksson konstaterar att det vid sådana här tillfällen också brukar framkomma vad de boende tycker fungerar bra och dåligt i bostadsområdet.

– Det är bra för oss att få veta, säger han.

Läs också: ”Det är synd att de inte vill göra det i vår regi”

Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.