HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny hyra för hyresgäster i Kävlinge

Kävlinge Från och med årsskiftet höjs hyrorna med 1,6 procent för hyresgäster hos det kommunala bostadsbolaget KKB i Kävlinge. Enligt Hyresgästföreningen beror höjningen bland annat på ett växande underhållsbehov.
Foto: Anna Hultberg
Den 1 januari höjs hyran med 1,6 procent för hyresgästerna hos Kävlinges kommunala bostadsbolag, KKB.

Hyresgäster som har det kommunala bostadsbolaget KKB som värd får höjd hyra. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen höjs hyrorna med 1,6 procent från och med 1 januari 2019.

Enligt Hyresgästföreningen är höjningen rimlig bland annat med tanke på det växande underhållsbehovet hos KKB:s fastigheter.

Läs ocksåEn man och en kvinna gör upp om ordförandepost

– KKB investerar och bygger nytt och har ambitioner att underhålla befintligt bestånd. Uppgörelsen ger goda förutsättningar att fortsätta detta arbete, säger Karl-Mikael Jensen, förhandlare vid Hyresgästföreningen region norra Skåne.

KKB äger och förvaltar ungefär 2 500 lägenheter i Kävlinge kommun.

Läs också Alingsåshem och Hyresgästföreningen oeniga - går till medling Två vattenskador och en brand - barnfamilj i Landskrona förlorar kontrakt Hyresgäst i Hässleholm riskerade att bli skållad i duschen  Höjd hyra i Östersund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.