Annons

Ny Hyresgästföreningsbas i Karlskrona

Karlskrona Nils Lundquist heter Hyresgästföreningen Karlskronas nya ordförande. Ny på posten och även ny som engagerad i kommunen.

Nils Lundquist valdes för snart fyra veckor sedan till ny ordförande för Karlskronaföreningen efter Lynn Larsson.

– Det känns hedrande och intressant, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I somras flyttade han nämligen tillbaka till Karlskrona där han inte bott sedan 1981 och han har aldrig varit engagerad i Hyresgästföreningen i kommunen tidigare. Att då gå direkt till att bli ordförande är ovanligt, men det har sin förklaring. Sedan 1981 har han nämligen varit engagerad i Hyresgästföreningen i Haninge utanför Stockholm.

Annons

– Det var någon i Haninge som hade ringt ner och tipsat om mig – så de ringde faktiskt upp mig. Något förvånande är det att de ringde från Stockholm, men det är väl för att man varit aktiv och på ett bra sätt, tror Nils Lundquist.

Han har mycket att sätta sig in i och behöver lära känna Karlskrona med sina lokala hyresgästföreningar. Och han har redan hunnit med två regionala ordförandeträffar och ytterligare en är på gång för ordförandena i Blekinge.

Annons
Läs ocksåSå ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevaldaInger Borg, regionordförande Sydost.
Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak" Angelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.