Annons

Ny medlemsavgift i norra Skåne

Halland Medlemsavgiften i region norra Skåne höjs med tre kronor.

I helgen klubbade fullmäktige, i Hyresgästföreningen region norra Skåne, höjningen som innebär att medlemsavgiften höjs från 79 kronor till 82 kronor i månaden.
− Huvudskälet är att vi inte har höjt på länge, säger regionchef Jan Olof Sandén.
Senast avgiften förändrades var för sju år sedan. Nu kräver inflationen helt enkelt sitt.
− Om vi inte hade höjt skulle vi inte ha tillräckligt med resurser till exempel för opinionsbildning, vi måste ha rimliga resurser till vårt uppdrag. Nu hoppas jag att vi kan ligga på den här nivån ett antal år framåt.

Information om beslutet ska nu gå ut till medlemmarna och ha nått alla senast i nästa vecka. Höjningen kommer att synas på avgiften som betalas i december.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

På fullmäktiga skulle också två motioner som rörde schablonersättningar till företroendevalda behandlas. Dessa kom dock aldrig upp på bordet då de återtogs.

Läs också: Ny medlemsavgift avgörs på fullmäktige.

Annons
Fakta: Så funkar det

Fullmäktige är regionens högst beslutande organ och sammanträder minst en gång per år. En Hyresgästförening eller en enskild medlem kan lämna in en motion till fullmäktige. Några av fullmäktiges uppgifter är att besluta om medlemsavgift och verksamhetsplan för det kommande året, bestämma rutiner för regionens förhandlingsarbete samt att besluta om arvoden till regionstyrelsen och revisorer.

Läs också Synen på Hyresgästföreningen klyver Öland mitt itu Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.