Annons

Ny ordförande vald i Karlstad

Grums En ny styrelse med ny ordförande, ett uttalande och ett uppdrag att bilda ännu en kommunförening. Det är något av det som klubbades igenom på Karlstadsföreningens årsmöte.

Vid årsmötet på CCC i Karlstad på onsdagskvällen valdes Elisabeth Qvarnström till ny ordförande efter avgående Valéria Varga.

Exakt 100 personer deltog i mötet som gick igenom och godkände verksamhetsberättelse och ekonomin.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Det utsågs förtroendevalda till arbetsgrupper och förhandlingsdelegationer.

Annons

Årsmötet beslutade att styrelsen i Karlstadföreningen får i uppdrag att under året undersöka om det kan bildas fler kommunföreningar av Kil, Hammarö och Grums som i dag ingår i Karlstadföreningen.

Förutom Elisabeth Qvarnström till ordföranden, valdes Johan Grotmaak, Ann-Christine Sjöholm, Hercules Payton Jr, Ata Zurmati, Eva Nilsson och Ina Jacobsen till styrelse. Ersättare är Märith Brännman och Annie Blomkvist.

Annons
Läs ocksåRegionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

Föreningen antog ett uttalande mot att kommunen på senare år plockat ut 10-12 miljoner per år till så kallade bostadssociala ändamål. Något som Hyresgästföreningen är starkt kritisk till.

Läs också Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande" Kristin, 28 år, efterlyser fler unga efter ålderschocken: "Det var nästan ingen annan i min ålder"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.