Annons

Ny radar kan ge 30 000 lägenheter

Stockholm Bättre radarstation i Bällsta – upp med 30 000 nya bostäder. Det var bostadsminister Peter Erikssons budskap i dagens presskonferens.

En surdeg som det tagit tid att få någon lösning på – så beskriver bostadsminister luftvartsverkets radarstation i Bällsta. Den som gjort det omöjligt att bygga höga hus i framförallt Stockholmsområdet.

– Jag blev varse det här problemet ganska snart efter att jag tillträtt som bostadsminister, säger Peter Eriksson. Jag fick signaler från framför allt Stockholms kommun, att det här var ett problem som kommunen inte kunde lösa själva.

Formellt, sade Peter Eriksson under presskonferensen, så var det egentligen inte hans fråga men det är ett stort problem om man inte kan bygga i Stockholm där den största bostadsbristen finns.

– Det handlar om tiotusentals bostäder det här. Bara fram till 2020 är diskussionen om tio tusen men i ett längre perspektiv kanske det handlar om 30 000 eller mer.

Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård sade att också hon ärvt problemet – radarn sätter stopp för hur mycket man egentligen vill bygga i staden. Särskilt då två andra radaranläggningar lagts ner.

– Vi kommer kunna bygga högre hus och vi kommer kunna bygga mer hus, sade hon.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.