HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny satsning på studentbostäder

Norrköping Hyresbostäder och Klövern satsar på att bygga nytt i Industrilandskapet i Norrköping. Omkring 150 nya studentbostäder kan byggas i kvarteret Kopparhammaren.
Foto: Jakob Kindesjö
P-platsen i kvarteret Kopparhammaren, till vänster, kan få nya studentbostäder.

Den aktuella tomten ligger i hörnet av St Persgatan och Kungsgatan i Norrköping och används i dag som parkeringsplats. Här vill kommunägda Hyresbostäder bygga nya bostäder tillsammans med markägaren Klövern, som samtidigt tänker satsa på nya lokaler och kontor för uthyrning.

– Vi har behov av att bygga fler studentbostäder framöver och det här är ett intressant läge. Det ligger väldigt nära universitetet, säger Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Enligt Hyresbostäder finns det möjlighet att bygga mellan 150 och 250 studentlägenheter på tomten. Bland annat har man anlitat arkitektbyrån Utopia som tagit fram en ny typ av korridorsboende som kan bli aktuellt i det nya kvarteret.

– Det är inte det vanliga studentkorridoren utan det här är i mindre skala. Det är kanske mellan tre och fyra lägenheter som delar på ett gemensamt kök, vilket gör det lätt att ändra till en vanlig trea eller fyra om det skulle bli aktuellt, förklarar Lars Löfgren.

För närvarande pågår förberedelserna med att begära ändring av detaljplanen för området.

Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

– Detaljplanen skulle kunna vara godkänd och klar någongång under nästa år. Sommaren eller hösten 2017 är kanske för ambitiöst men till våren 2018 skulle byggnaderna kunna stå klara för inflyttning, säger Lars Löfgren.

Läs också Livias lägenhet byggdes utan bidrag - så mycket mer får hon betala Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna? Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.