Annons

Ny styrelse i Jönköping

Jönköping Vätterbygden i Jönköping fick sin efterlängtade styrelse i går kväll. Vid rodret står Jakob Dolk.

Hyresgästföreningen Vätterbygden består av kommunerna Jönköping och Habo. Det handlar om tusentals medlemmar och föreningen är en av de största i Hyresgästföreingens region Sydost.

Trots medlemsunderlaget har Vätterbygden saknat fungerande styrelse, främst eftersom det inte gått att få några ideella krafter att ställa upp. Det ändrades i går kväll när Vätterbygden höll årsmöte.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det var ett väldigt positivt möte och många nya medlemmar. Det kom väl ett 80-tal personer, varav 67 var röstberättigade. Och det känns bra med nya styrelsen, de står för förnyelse och man känner att de verkligen vill jobba för Hyresgästföreningen, berättar regionstyrelsens Eva-Britt Svensson som deltog på mötet.

Till ordförande valdes Jakob Dolk, 36 år, Jönköping. Övriga styresle blev Helena Hagström, 47 år, Huskvarna, Georges Malki, 54 år, Huskvarna, Per Linderholm, 31 år, Huskvarna samt Eva Lagerström 62 år, Jönköping.

Annons

– Det här känns bra, det känns spännande, säger Jakob Dolk och fortsätter:

Läs ocksåHögsta höjningen på decennier - hyresgästen Mia: "Jag blir chockad"Mia Rosell, hyresgäst hos Vätterhem, konstaterar att många av hennes grannar redan kämpar med att få ekonomin att gå ihop.

– Först och främst ska vi jobba för att fungera som en styrelse och få bra kontakt med de lokala föreningarna. Sedan ska vi driva bostadspolitiska frågor, inte minst vinstuttagen. I Jönköping har kommunen tagit ut 29 miljoner kronor de senaste två åren och kan inte ens redovisa för pengarna. Det finns ett tryck från de lokala föreningarna att jobba med detta.

Jakob Dolk kommer ursprungligen från Vetlanda och bor på Ekhagen i Jönköping tillsammans med fru och treårig dotter. Han har varit föreningsaktiv och politiskt engagerad sedan 90-talet och jobbar till vardags som teletekniker. På frågan varför han valt hyresrätt svarar han:

Annons

– Vi tycker att det är ett skönt sätt att bo på, det är ett spekulationsfritt sätt att bo. Och så trivs vi så bra i området och i vår lägenhet.

Läs ocksåSå ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevaldaInger Borg, regionordförande Sydost.

Läs mer: Hyresgästföreningen saknar styrelse i Jönköping

Läs också "Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylar Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Kenneth vädjar till Högsta domstolen - vill behålla sitt bibliotek

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.