Annons

Ny västsvensk styrelse i kväll

Halland En enda motion behandlas när Hyresgästföreningens region i västra Sverige håller årsmöte i Göteborg i kväll. Samtidigt stuvas det om i styrelsen.

Tidigare i år noterade Hyresgästföreningens region i västra Sverige ett rekordstort medlemsantal: 70 000 personer. Regionen rymmer 13 föreningar och många fler mindre, lokala hyresgästföreningar.

Men när regionens högsta beslutande organ, fullmäktige, samlas för årsmöte på hotellet Scandic Crown i Göteborg i kväll finns bara en motion att behandla.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är en enskild medlem från Göteborg som oroas av att stigande hyror i centrum skapar ökade klyftor mellan olika stadsdelar. Han ser också ett problem med att hyresvärdar passar på att höja standarden, och hyrorna, vid renovering.

”Våra hem hotar att bli varor på bostadsmarknaden”, skriver medlemmen, som vill att Hyresgästföreningen driver på för en större diskussion om ämnet.

Regionstyrelsen anser å sin sida att organisationen redan prioriterar dessa frågor högt, och påpekar i sitt svar att arbetet dessutom kommer att trappas upp de närmaste åren. Hyresgästföreningen i västra Sverige för bland annat samtal med flera bostadsbolag kring ombyggnadsfrågor, och driver på för att hyresgäster ska få mer lagstiftat inflytande än vad som är fallet i dag.

Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.

Regionens nuvarande styrelse leds av regionordförande Bengt Svensson från Frölundaföreningen, som avverkat ett år av sitt tvååriga mandat. En plats i styrelsen är vakant sedan i höstas. Där vill valberedningen nu se 27-åriga Martina Enghardt från Hisingen.

Styrelsen består i övrigt av:

Annons

Monica Bogren – Södra Bohuslän

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

Martin Hedberg – Partille

Joakim Hagberg – Angered

Ewa Hagberg – Härryda

Ronny Bengtsson – Västra Göteborg

Christer Gustafsson – Hisingen

Annons

Luz Amalia Escobar – Varberg

Bengt Karlsson – Kungsbacka

Lotta Jivhem – Östra Göteborg

Valberedningen föreslår förnyat förtroende för Ronny Bengtsson, Christer Gustafsson, Luz Amalia Escobar och Bengt Karlsson, vars mandat löper ut.

Lotta Jivhem ställer inte upp för omval. I ställer rekommenderar valberedningen att fullmäktige väljer in 67-årige Hasse Kvint i regionstyrelsen. Han är i dag styrelseledamot i föreningen Centrum Göteborg.

Läs också Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.