HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ny västsvensk styrelse i kväll

Halland En enda motion behandlas när Hyresgästföreningens region i västra Sverige håller årsmöte i Göteborg i kväll. Samtidigt stuvas det om i styrelsen.

Tidigare i år noterade Hyresgästföreningens region i västra Sverige ett rekordstort medlemsantal: 70 000 personer. Regionen rymmer 13 föreningar och många fler mindre, lokala hyresgästföreningar.

Men när regionens högsta beslutande organ, fullmäktige, samlas för årsmöte på hotellet Scandic Crown i Göteborg i kväll finns bara en motion att behandla.

Läs ocksåTio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nyttKonflikten om hyrorna på Pennygången ledde till att Hyresgästföreningen utvecklade nya metoder, säger Kim Weinehammar och Pedram Kouchakpour.

Det är en enskild medlem från Göteborg som oroas av att stigande hyror i centrum skapar ökade klyftor mellan olika stadsdelar. Han ser också ett problem med att hyresvärdar passar på att höja standarden, och hyrorna, vid renovering.

”Våra hem hotar att bli varor på bostadsmarknaden”, skriver medlemmen, som vill att Hyresgästföreningen driver på för en större diskussion om ämnet.

Regionstyrelsen anser å sin sida att organisationen redan prioriterar dessa frågor högt, och påpekar i sitt svar att arbetet dessutom kommer att trappas upp de närmaste åren. Hyresgästföreningen i västra Sverige för bland annat samtal med flera bostadsbolag kring ombyggnadsfrågor, och driver på för att hyresgäster ska få mer lagstiftat inflytande än vad som är fallet i dag.

Läs ocksåHan går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"Regionordförande Ronny Bengtsson utanför hemmaföreningen Västra Göteborgs lokal vid Mariaplan i Majorna. Inför valet träffar han ledande politiker från samtliga 13 kommuner i regionen för att prata bostadspolitik. "Jättebra", säger han om bemötandet under turnén så här långt. "De tycker att det är ett bra initiativ från oss."

Regionens nuvarande styrelse leds av regionordförande Bengt Svensson från Frölundaföreningen, som avverkat ett år av sitt tvååriga mandat. En plats i styrelsen är vakant sedan i höstas. Där vill valberedningen nu se 27-åriga Martina Enghardt från Hisingen.

Styrelsen består i övrigt av:

Annons

Monica Bogren – Södra Bohuslän

Läs ocksåValet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades nerRegionfullmäktige Hyresgästföreningens region Aros-Gävle, förbundsordförande Marie Linder håller tal inför ombuden

Martin Hedberg – Partille

Joakim Hagberg – Angered

Ewa Hagberg – Härryda

Ronny Bengtsson – Västra Göteborg

Christer Gustafsson – Hisingen

Annons

Luz Amalia Escobar – Varberg

Bengt Karlsson – Kungsbacka

Lotta Jivhem – Östra Göteborg

Valberedningen föreslår förnyat förtroende för Ronny Bengtsson, Christer Gustafsson, Luz Amalia Escobar och Bengt Karlsson, vars mandat löper ut.

Lotta Jivhem ställer inte upp för omval. I ställer rekommenderar valberedningen att fullmäktige väljer in 67-årige Hasse Kvint i regionstyrelsen. Han är i dag styrelseledamot i föreningen Centrum Göteborg.

Läs också Storgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige Regionfullmäktige med valupptakt i Uddevalla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.