HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya bostäder byggs i Eriksvik

Söderköping Ett nytt trevåningshus med 24 lägenheter och med byggstart redan i början av nästa år. Så ser Ramunderstadens planer ut för Eriksvik i Söderköping.
Foto: Ramunderstaden
De planerade bostäderna i Eriksvik.

I dag består tomten vid Eriksvik av en gräsmatta, men här planerar det kommunägda bostadsbolaget Ramunderstaden att snart sätta spaden i marken.

— Vi håller på att förbereda en bygglovsansökan och att lägga ut totaltentreprenaden på upphandling. Vår förhoppning är byggstart under första kvartalet 2020, förklarar Kjell Ottosson, projektchef på Ramunderstaden.

Läs ocksåHär ska rustas för 215 miljoner

Planen är ett trevåningshus med totalt 24 hyreslägenheter och där merparten, 15 stycken, består av treor.

— Vi har justerat utformningen och skapat fler större lägenheter och det är för att tillgodose intresset i bostadskön. 60–70 procent är villaägare som vill flytta från sina hus, säger Kjell Ottosson.

För bolaget handlar om det en investering på cirka 50-60 miljoner kronor. Om allt går enligt plan kan bostäderna stå klara redan under nästa år.

Läs ocksåKlart med ny Söderköpingshyra

— Det finns en liten möjlighet att det skulle bli inflyttning i slutet av 2020, men vi får se, säger Kjell Ottosson.

Läs också Hyresvärdar krymper efter nyår Svårt att köra på el som hyresgäst - glest mellan laddstolparna Hyresgäster i Söderköping får el från solen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.