HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya bostäder byggs i Eriksvik

Söderköping Ett nytt trevåningshus med 24 lägenheter och med byggstart redan i början av nästa år. Så ser Ramunderstadens planer ut för Eriksvik i Söderköping.
Foto: Ramunderstaden
De planerade bostäderna i Eriksvik.

I dag består tomten vid Eriksvik av en gräsmatta, men här planerar det kommunägda bostadsbolaget Ramunderstaden att snart sätta spaden i marken.

— Vi håller på att förbereda en bygglovsansökan och att lägga ut totaltentreprenaden på upphandling. Vår förhoppning är byggstart under första kvartalet 2020, förklarar Kjell Ottosson, projektchef på Ramunderstaden.

Läs ocksåNybygget som blev ett fuskbygge

Planen är ett trevåningshus med totalt 24 hyreslägenheter och där merparten, 15 stycken, består av treor.

— Vi har justerat utformningen och skapat fler större lägenheter och det är för att tillgodose intresset i bostadskön. 60–70 procent är villaägare som vill flytta från sina hus, säger Kjell Ottosson.

För bolaget handlar om det en investering på cirka 50-60 miljoner kronor. Om allt går enligt plan kan bostäderna stå klara redan under nästa år.

Läs ocksåByggstart för nya hyreshus i Söderköping

— Det finns en liten möjlighet att det skulle bli inflyttning i slutet av 2020, men vi får se, säger Kjell Ottosson.

Läs också En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Här ska rustas för 215 miljoner Klart med ny Söderköpingshyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.