Annons

Nya hyreshus i Frölunda

Göteborg Förra veckan invigdes det sista av fyra hyreshus som byggbolaget Trollängen byggt i Järnbrott i Västra Frölunda. Hem & Hyra var där.
Foto: Magnus Åsblad
Satyan Gohil är en av de nyinflyttade hyresgästerna i Trollängens hus på Transistorgatan i Västra Frölunda.

Totalt är det 108 hyresrätter i fyra hus som byggts av Trollängen i Västra Frölunda, på marken där Järnbrottsskolan tidigare låg. De första husen stod klara redan i våras. En av hyresgästerna som då flyttade in var Satyan Gohil, som hyr en tre på Transistorgatan tillsammans med sin familj.

– Vi trivs jättebra. Det är nära till spårvagnen, Frölunda torg, till dagis. Och allt är ju väldigt nytt och fint förstå, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Trollängens affärsutvecklare Daniel Falk berättar att husen är klimatsmarta och drar lite energi.

Annons

– Bland annat har vi väldigt bra isolering i husen och jobbar med tjocka väggar. Energiförbrukningen i de här husen ligger runt 45 kWh per kvadratmeter och år. Det är ungefär hälften av vad ett normalt hus drar, säger han.

Som nästan alla nybyggda hyresrätter nu för tiden är dock hyran ganska hög: en tvåa på 53 kvadratmeter kostar runt 7 600 kronor i månaden.

Annons
Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.

– Visst, det är nya lägenheter och hyra därefter. Men för oss är det ändå värt det, säger Satyan Gohil.

Läs också Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut” Här "röstar" Storviksborna inför nybygge Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare Hos Jessica får katterna bestämma stilen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.