Annons

Nya hyrorna klara i Haninge

Haninge Nu är de nya hyrorna för Haninge Bostäders 1 853 lägenheter är klara. Höjningen gäller från den 1 januari.

Det är drygt tre veckor sedan förhandlingarna mellan bolaget och Hyresgästföreningen strandade. Bolaget hade krävt 3,75 procents höjning, medan Hyresgästföreningen menade att 1,65 procent, plus 30 kronor i månaden för höjda sopavgifter, var skäligt.

Ärendet skickades till Hyresmarknadskommittén som lade ett medlingsförslag på 2,1 procent, plus 30 kronor. Vilket båda parterna sade ja till.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Överenskommelsen innebär att den som tidigare har betalat 5 000 kronor i månaden får en höjning med 135 kronor. Den retroaktiva höjningen för januari och februari kommer på Mars hyran.

För hyresgäster som betalar hushållsel på hyran höjs priset med fem öre per kilowattimme till 123 öre. Öppna p-platser höjs med tio kronor i månaden, medan avgifterna för motorvärmare och garage blir oförändrade.

Annons
Läs också Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.