Annons

Nya regler för arvoden

Dalarna ​Arvoden till styrelsemedlemmar i Hyresgästföreningens kommunföreningarna i Region Mitt, där Dalarna ingår, får bara tas av medlemsavgifterna och aldrig överstiga 30 procent av föreningens budget. Det beslutet tog regionfullmäktige på Måldialogen i Karlstad nyligen.

​Bakgrunden till beslutet är att det förekommit att föreningar använt mer än hälften av sina pengar till att arvodera styrelsen och andra aktiva medlemmar.

– De pengar föreningarna får in i hyressättningsbidrag och boinflytandemedel ska användas till verksamhet och inget annat. Arvoden tas av medlemsavgifterna och de får aldrig överstiga 30 procent av de medel föreningen har, säger Kaare Andersson, enhetschef för enheten för verksamhetsutveckling i Region Mitt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En del kritik från små föreningar har hörts. En styrelse i en stor förening har ju alltid mer pengar att röra sig med än en styrelse i en liten förening.

Annons

– Det kommer att bli en omställningsperiod men 2014 ska alla föreningar vara i fas, säger Kaare Andersson.

Föreningar i Mitt kommer att motionera till förbundsstämman om att andra delar av arvodessystemet, det regionala och centrala, också ska ses över.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

 

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.