HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nya trygghetsboenden i Luleå

Luleå På Skolvägen i Råneå ska Lulebo bygga ett trygghetsboende. 29 miljoner kronor kommer det att kosta och det blir 23 lägenheter.
Foto: SABO
Så här är det tänkt att trygghetsboendet i Råneå ska se ut.

Mitt i centrala Råneå, på Skolvägen, ska Luleås kommunala bolag Lulebo bygga ett trygghetsboende.
– Det är glädjande att vi nu kan erbjuda de äldre i Råneå med omnejd en boendeform som fäster stor vikt vid samvaro och gemenskap, säger Lulebos ordförande Emma Engelmark.
Det ska bli 10 ettor och 13 tvåor. Huset ska stå klart våren 2019 och beräknas kosta 29 miljoner kronor. Lulebo hoppas också få cirka 3 miljoner kronor i investeringsstöd till bygget.
Lulebo har också beviljats ett stöd på 22 miljoner kronor för att bygga ett annat trygghetsboende. Det är i stadsdelen Bergnäset fastigheten byggs just nu.
Det blir drygt 120 lägenheter fördelade i två åttavåningshus. Det blir också ett garage med drygt 60 platser.
Det blir 49 ettor, 62 tvåor och 10 treor. Bygget beräknas stå klart fram emot sommaren 2019.

Annons
Annons
Läs också Sandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat" Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.