Annons

Nybro bostäder måste sälja lägenheter efter oenigt fullmäktigebeslut

Nybro För att få pengar till andra kommunala verksamheter har kommunfullmäktige i Nybro beslutat att minst 300 av Nybro bostads lägenheter ska säljas.

Fullmäktige var allt annat än enigt, men beslutet gick trots allt igenom. Försäljningen ska ge kommunen pengar till ett nytt kraftvärmeverk. Även andra kommunala fastigheter kommer att säljas.

Frågan om försäljning har rört upp känslorna i Nybro. Inför fullmäktige lämnades en protestlista med över 500 namnunderskrifter in till kommunalrådet Mikael Svanström (S).

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen har protesterat och även bostadsbolagets styrelse har kommit i gungning. Den interna kritiken mot de föreslagna försäljningarna ledde i går till att Nybro bostads ordförande Bertil Johnsson (S) fick sparken från sitt uppdrag.

Annons

– Jag har inget emot att försöka hitta nya inkomster till kommunen. Det jag har varit kritisk till är att vi inom styrelsen har fått stå utanför hela processen när frågan om utförsäljningen har diskuterats, säger Bertil Johnsson till Barometern.

Även Hans-Ivar Ljungdahl (M) avgår med omedelbar verkan.

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

Efter en hetsig debatt i fullmäktige röstades förslaget igenom med röstsiffrorna 32 för och 14 emot, två ledamöter valde att lägga ner sin röst.

Annons

Nu måste Nybro bostads ta fram en lista över vilka fastigheter som ska säljas. På listan ska minst 300 lägenheter finnas med, men den försäljning som sedan ska genomföras kommer att beröra 50–100 lägenheter, enligt dem som stödde försäljningsförslaget, uppger Sveriges radio Kalmar.

Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.