Annons

Nybyggen står tomma trots Borås bostadsbrist

Borås Trots bostadsbristen står sju nybyggda lägenheter i Svedjeskogen på Dammsvedjan i Borås fortfarande outhyrda. Men det är inget som oroar ägaren CA Fastigheter.
Foto: Kajsa Wedberg
Lediga lägenheter. I Svedjeskogen i Borås står det fortfarande sju lägenheter tomma, trots stor bostadsbrist i Borås.

Husen var klara före jul och hyresgästerna började flytta in i området söder om Borås centrum. Totalt 93 lägenheter i tre punkthus stod då klara. Ett bra tillskott av lägenheter i bostadsbristens Borås. Men trots det har inte bolaget lyckats hyra ut alla lägenheterna än.

Det är dock inget som oroar, säger CA Fastigheters regionchef Morgan Ulvestig.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– När det gäller våra lägenheter på Svedjeskogen så är det i dagsläget endast sju kvar av totalt 93 lägenheter. Det går enligt plan och vi räknar med att dessa är uthyrda till sommaren, säger han.

Annons

Han har tidigare berättat att för lägenheter mer centralt i Borås är det ett hundratal sökande, så läget utanför centrum och en högre hyra än i det äldre beståndet kan göra att det är svårare att hyra ut.

Snitthyran i Svedjeskogen ligger något under rikssnittet för nyproducerade lägenheter, men kostar drygt 10 000 kronor i månaden för en trerumslägenhet. Morgan Ulvestig säger att lägenheterna i Svedjeskogen har högre standard än äldre lägenheter, då det finns tvättmaskiner, torktumlare, trägolv i samtliga lägenheter. Han menar att hyresgäster idag kräver hög standard i nybyggen.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Förutom CA Fastigheter har även privata bolaget Willhem och det kommunala bolaget AB Bostäder byggt hyresrätter i Borås under senare tid. CA Fastigheter har inga nya hyreshus planerade i området, men Morgan Ulvestig säger att man inte är främmande för att bygga fler hyresrätter på sikt i Borås.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.