Annons

Nytt avtal ska ge Mimers hyresgäster mer inflytande

Västerås Mimer sa förra våren upp boendeinflytandeavtalet med Hyresgästföreningen. Nu finns ett nytt avtal på plats som ska ge hyresgästerna mer att säga till om.

Enligt Malin Sturk, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen, ger det nya avtalet en tydligare struktur för hur hyresgästerna ute i olika bostadsområden ska kunna göra sina röster hörda genom samrådsmöten med hyresvärden.

– Hyresvärden har ju en maktposition och därför tycker vi att det är viktigt att hyresgästerna har kanaler och forum där de kan träffas flera stycken och framföra åsikter, säger Malin Sturk.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I avtalet står också att Mimer ska informera både hyresgästerna och Hyresgästföreningen när stora förändringar som till exempel renoveringar är på gång.

Annons

– Vi fick reda på planerna på renoveringar på Vetterstorp ganska sent. Det är bättre om både vi och hyresgästerna får information i ett tidigare skede så att man kan föra en dialog, säger Malin Sturk.

Varför tog det så lång tid att få till ett nytt boendeinflytandeavtal?

Annons
Läs ocksåFördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”Nathalie Lundberg, halvkroppsporträtt, står med vit vinterjacka och långt hår på sin oskottade parkeringsplats som hon har sagt upp. I bakgrunden till höger en P-skylt, till vänster ett höghus med sol på, i mitten två träd och en envåningsbyggnad. Längre bak bostadshuset i tegel. Höjda parkeringsavgifter är ett av många sätt ränteläget påverkar hyresgästers vardag.

– Vi var inte helt överens med Mimer från början, men avtalet var ganska klart efter sommaren. Då drog Mimer igång projektet med renoveringarna på Vetterstorp och det bromsade upp processen.

Läs också 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Diakonen Giselle: ”Alla vinner om man hjälper någon att undvika vräkning” Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner Kvinna trakasserar sexvåningshus – grannar skriver på lista för att få henne vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.