HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nytt avtal ska ge Mimers hyresgäster mer inflytande

Västerås Mimer sa förra våren upp boendeinflytandeavtalet med Hyresgästföreningen. Nu finns ett nytt avtal på plats som ska ge hyresgästerna mer att säga till om.

Enligt Malin Sturk, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen, ger det nya avtalet en tydligare struktur för hur hyresgästerna ute i olika bostadsområden ska kunna göra sina röster hörda genom samrådsmöten med hyresvärden.

– Hyresvärden har ju en maktposition och därför tycker vi att det är viktigt att hyresgästerna har kanaler och forum där de kan träffas flera stycken och framföra åsikter, säger Malin Sturk.

Läs ocksåHyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska låsUlla Öderyd Åberg till vänster med långt ljusbrunt hår, ljusgrå mössa och halsduk, mörk vinterjacka, blåjeans som är upprullade nertill och svarta kängor, lutar armen mot dörrhandtaget till porten. Till höger Inga-Britt Berg i ljusgrå kortare frisyr, glasögon, svart halsduk, ljusgrå yllekappa, blåjeans som är upprullade nertill och mörka sportskor. I förgrunden till vänster om dem syns baklyset, pakethållaren och sadeln på en cykel. Porten har ett elektroniskt lås och Ulla har haft problem att komma in med sin tagg.

I avtalet står också att Mimer ska informera både hyresgästerna och Hyresgästföreningen när stora förändringar som till exempel renoveringar är på gång.

– Vi fick reda på planerna på renoveringar på Vetterstorp ganska sent. Det är bättre om både vi och hyresgästerna får information i ett tidigare skede så att man kan föra en dialog, säger Malin Sturk.

Varför tog det så lång tid att få till ett nytt boendeinflytandeavtal?

Läs ocksåTre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster

– Vi var inte helt överens med Mimer från början, men avtalet var ganska klart efter sommaren. Då drog Mimer igång projektet med renoveringarna på Vetterstorp och det bromsade upp processen.

Läs också Oenighet om 2021 års hyror: här har förhandlingarna strandat Allt fler hyresgäster kameraövervakas i Västerås Kameror fick slut på bilbränderna i bostadsområdet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.