Annons

Nytt avtal ska ge Mimers hyresgäster mer inflytande

Västerås Mimer sa förra våren upp boendeinflytandeavtalet med Hyresgästföreningen. Nu finns ett nytt avtal på plats som ska ge hyresgästerna mer att säga till om.

Enligt Malin Sturk, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen, ger det nya avtalet en tydligare struktur för hur hyresgästerna ute i olika bostadsområden ska kunna göra sina röster hörda genom samrådsmöten med hyresvärden.

– Hyresvärden har ju en maktposition och därför tycker vi att det är viktigt att hyresgästerna har kanaler och forum där de kan träffas flera stycken och framföra åsikter, säger Malin Sturk.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I avtalet står också att Mimer ska informera både hyresgästerna och Hyresgästföreningen när stora förändringar som till exempel renoveringar är på gång.

Annons

– Vi fick reda på planerna på renoveringar på Vetterstorp ganska sent. Det är bättre om både vi och hyresgästerna får information i ett tidigare skede så att man kan föra en dialog, säger Malin Sturk.

Varför tog det så lång tid att få till ett nytt boendeinflytandeavtal?

Annons
Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

– Vi var inte helt överens med Mimer från början, men avtalet var ganska klart efter sommaren. Då drog Mimer igång projektet med renoveringarna på Vetterstorp och det bromsade upp processen.

Läs också Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Diakonen Giselle: ”Alla vinner om man hjälper någon att undvika vräkning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.