HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nytt medlemsrekord ‒ åttonde året i rad

Helsingborg De senaste åtta åren har Hyresgästföreningen Region norra Skåne haft en konstant medlemsökning. Förra året var inget undantag.
Foto: Gry Ellebjerg
Johan Perup, enhetschef vid Hyresgästföreningen region norra Skåne, tror på en fortsatt stabil ökning av antalet medlemmar.

Den 31 december 2016 hade Hyresgästföreningen Region norra Skåne 44 374 medlemmar. Det är ett nytt medlemsrekord för regionen. Vid samma tidpunkt 2015 var medlemsantalet 44 105 vilket var rekordet då.

Enligt enhetschefen Johan Perup är en av hemligheterna till medlemsökningen att det finns en väl fungerande värvningsorganisation som jobbar strukturerat både tekniskt men också etiskt.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

‒ De som värvar har ett otacksamt jobb så till vida att de knackar på din dörr i ditt hem och de vill sälja något. Det är inte alltid populärt. Därför jobbar vi mycket med etik, moral och bemötande för att hela tiden bli bättre. Det har gett resultat.

Andra saker som påverkar medlemsutvecklingen är av mer teknisk art. Förra året fick samtliga värvare varsin padda. Det gör det lättare för dem att få uppgifter om vem som bor i lägenheterna och vilka av dessa som redan är medlemmar. En annan faktor är att allt fler blir medlemmar direkt via Hyresgästföreningens hemsida. Johan Perup tror även att den hårda bostadsmarknaden gör att fler vill skydda sig.

Annons

‒ Jag tror att den ansträngda bostadsmarknaden gör att folk är måna om sitt boende och vill skydda sig. När det blir strandningar och att hyresvärdar direktaviserar kan vi se en koppling till ett ökat medlemskap.

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Hur kommer ni att fira?

‒ Vi har redan firat genom att starta det nya året med en trevlig kick off. Vi hade en föreläsning av ett företag som börjat coacha våra rekryterare. Därefter gick vi och bowlade och åt italiensk buffé.

Annons

 

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt
Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.