Annons

Nytt samarbete ska ge fler ungdomsbostäder i Malmö

Malmö Inför valet har Socialdemokraterna i Malmö lovat 1 000 nya ungdomsbostäder i Malmö. Nu går Hyresgästföreningen samman med en rad privata aktörer med samma mål.

Tillsammans med en rad privata aktörer går Hyresgästföreningen idag ut med en avsiktsförklaring kring bostadsbyggandet i Malmö. Målet med det nya samarbetet är att möta bostadsbristen och att hitta nya och innovativa lösningar för att kunna bygga bättre och billigare.

Tillsammans med Prolog, White Arkitekter, byggfirman Otto Magnusson och hyresvärdarna Lifra och Trianon har man uppvaktat Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsen ordförande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt avsiktsförklaringen ligger samarbetets fokus på unga och studenter som idag har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Enligt förklaringen påverkar det både arbetsmarknaden, utbildningsmöjligheterna och integrationen. Man ska nu ”kraftsamla för att bygga ett mer ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbart samhälle”.  En del av det innebär en aktiv dialog med Malmö stad.

Annons

En del av gruppens arbete är att skapa 1 000 ungdomsbostäder i Malmö. Trianon är ett av de företag som planerar för ungdomsbostäder.

– Vi har ett antal byggrätter som vi kan använda till det här. Och ju tidigare vi samarbetar med andra parter desto bättre och mer kostnadseffektivt kan vi bygga. Ett samarbete med Hyresgästföreningen och andra har mycket att ge, säger Olof Andersson, vd för Trianon.

Annons
Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.
Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.