HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Obetalda hyror med olika utgång

Lysekil Missat hyresinbetalningar? Det lönar sig att inte stoppa huvudet i sanden när hyresnämnden tar upp frågan. Det visar utgången av två sammanträden i Lysekil.

Nyligen tog hyresnämnden upp två liknande ärenden i Lysekil. Båda handlade om obetalda hyror och båda rörde hyresgäster på samma gata med HSB Göteborg som hyresvärd.

En man som bott i sin tvåa sedan 2003 blev uppsagd i mars efter två missade hyror. Månaden efter kom värden och hyresgästen överens om en avbetalningsplan men den lyckades mannen aldrig hålla.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

När ärendet hamnade hos hyresnämnden hade han hunnit bli skyldig för tre hyror, totalt drygt 12 500 kronor. Hyresgästen kom inte till sammanträdet och hade inte heller gett sin version av saken skriftligen.

Hyresnämnden gick på värdens linje. Mannen måste flytta på grund av hyresskulden.

Det andra ärendet rörde en kvinna som bott i en trea hos HSB Göteborg sedan 2006. Sedan 2010 har hon upprepade gånger bara betalat delar av månadesn hyresbelopp.
Avbetalningsplaner har inte fungerat och kvinnan är i dag skyldig värden drygt 11 000 kronor.

Läs ocksåHemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronorFrån hyresvärdens låsta teknikutrymme fanns en uppbruten öppning som ledde rakt in i hyresgästens hall.

Till skillnad mot mannen på samma gata kom den kvinnliga hyresgästen till hyresnämndens sammanträde. Där berättade hon bland annat att hon inte får ekonomisk hjälp från socialen men numera har ett halvtidsjobb året ut.

Och kvinnan får en chans till. Hon och värden kom överens om en ny avbetalningsplan. Hyresgästen ska betala 500 kronor i månaden tills skulden är betald.

HSB Göteborg vill ha fyra månader på sig för att se att kvinnan följer planen. Om det inte sker får hyresnämnden ta upp frågan om uppsägning igen i höst.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak
Läs också Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.