HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Öckerö Bostads fick backa om hyreshöjningar

Öckerö Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Öckerö Bostads AB är avslutade. Bolaget krävde att få höja 4 procent men fick gå ned till 1,35.
Öckerö Bostads AB ville göra kraftiga hyreshöjningar, men fick ge med sig i förhandlingarna med Hyresgästföreningen.

Öckerö Bostads AB anser att hyrorna är för låga och hade krävt upp till 7 procents höjning för några av sina hus och 4 procent i snitthöjning. Men så blev det alltså inte. Snitthöjningen efter förhandlingarna stannar på 1,35 procent.

De nya hyrorna gäller från 1 januari 2015, men höjningen kommer att betalas retroaktivt från och med juli. Omkring 400 hushåll berörs.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Förhandlingen är en i raden där hyresvärdar har fått backa. Årets svenska snitthöjningar  är de lägsta på nästan ett decennium. Minusränta och obefintlig inflation gör det minst sagt svårt för bostadsbolagen att motivera stora ökningar och ger Hyresgästföreningen en mycket bra utgångspunkt.

Förhandlingarna har också gått snabbare än vanligt och vid det här laget är de flesta avklarade, utom de som fått hänskjutas till hyresnämnden eller Hyresmarknadskommittén.

En lista över alla förhandlingar som avslutats hittills hittar du här.

Läs ocksåNu höjs hyrorna på Öckerö
Läs också Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.