Annons

Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg

Göteborg 3 600 hyresgäster som bor hos Willhem i Göteborgsområdet riskerar höjda hyror i vår. Det AP-fondsägda bostadsbolaget inleder nu förhandlingar med Hyresgästföreningen.
Flaggor med Willhems logga.
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Willhem vill höja hyrorna i Göteborg, Lerum och Partille från och med april i år. Det står klart sedan bostadsbolaget begärt förhandling med Hyresgästföreningen. Ungefär 3 600 hushåll berörs.

Kravet är 2,8 procent. Det är förhållandevis blygsamt, jämfört med andra hyresvärdar i Västra Götaland som har inlett hyresförhandlingar i år och presenterat siffersatta krav (se hela listan här).

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

En hyreshöjning på 2,8 procent skulle öka månadskostnaden med närmare 170 kronor för en lägenhet som i dag kostar 6 000 kronor.

Men än är det inte klart vad Willhems hyresgäster får betala. Först ska saken förhandlas med Hyresgästföreningen.

Annons

Senast Willhem höjde hyran i Göteborgsområdet var i april förra året. Då blev höjningen 1,5 procent, hälften av vad bostadsbolaget hade yrkat från början.

Läs ocksåHär är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland 2020Höghus och en hand som håller i sedlar (collage).

Uppgörelsen var klar först mitt i sommaren. Därför fick hyresgästerna betala fyra månaders hyreshöjning i efterskott.

Willhem AB är en av Västsveriges större privata hyresvärdar. Bolaget är statligt ägt, genom Första AP-fonden som förvaltar en del av pengarna i det statliga inkomstpensionssystemet.

Annons

LÄS MER:

Läs ocksåSå mycket höjer västsvenska värdar hyran 2020 – hela listan

Fakta: Willhem AB
  • Willhem äger och förvaltar ungefär 26 000 lägenheter i Göteborg, Borås, Skövde, Trollhättan, Halmstad, Helsingborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Karlstad, Linköping, Eskilstuna och Västerås.
  • Huvudkontoret ligger i Göteborg.
  • Willhem ägs i sin tur av Första AP-fonden. Det är en av fem statliga buffertfonder som ingår i det statliga inkomstpensionssystemet.
Läs också Kupolens boende slår tillbaka - kräver hyressänkning med 2 procent Tommy får delvis rätt – staten får inte chockhöja hyran för statartorpet Så mycket höjer halländska värdar hyran 2024 – hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.