HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg

Göteborg 3 600 hyresgäster som bor hos Willhem i Göteborgsområdet riskerar höjda hyror i vår. Det AP-fondsägda bostadsbolaget inleder nu förhandlingar med Hyresgästföreningen.
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Willhem vill höja hyrorna i Göteborg, Lerum och Partille från och med april i år. Det står klart sedan bostadsbolaget begärt förhandling med Hyresgästföreningen. Ungefär 3 600 hushåll berörs.

Kravet är 2,8 procent. Det är förhållandevis blygsamt, jämfört med andra hyresvärdar i Västra Götaland som har inlett hyresförhandlingar i år och presenterat siffersatta krav (se hela listan här).

Läs ocksåHär är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland 2020Höghus och en hand som håller i sedlar (collage).

En hyreshöjning på 2,8 procent skulle öka månadskostnaden med närmare 170 kronor för en lägenhet som i dag kostar 6 000 kronor.

Men än är det inte klart vad Willhems hyresgäster får betala. Först ska saken förhandlas med Hyresgästföreningen.

Senast Willhem höjde hyran i Göteborgsområdet var i april förra året. Då blev höjningen 1,5 procent, hälften av vad bostadsbolaget hade yrkat från början.

Läs ocksåSå mycket höjer västsvenska värdar hyran 2020 – hela listan

Uppgörelsen var klar först mitt i sommaren. Därför fick hyresgästerna betala fyra månaders hyreshöjning i efterskott.

Willhem AB är en av Västsveriges större privata hyresvärdar. Bolaget är statligt ägt, genom Första AP-fonden som förvaltar en del av pengarna i det statliga inkomstpensionssystemet.

LÄS MER:

Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.
Fakta: Willhem AB
  • Willhem äger och förvaltar ungefär 26 000 lägenheter i Göteborg, Borås, Skövde, Trollhättan, Halmstad, Helsingborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Karlstad, Linköping, Eskilstuna och Västerås.
  • Huvudkontoret ligger i Göteborg.
  • Willhem ägs i sin tur av Första AP-fonden. Det är en av fem statliga buffertfonder som ingår i det statliga inkomstpensionssystemet.
Läs också Rekordmånga förhandlingar har kört fast – nu tvingas 11 000 nya hushåll vänta Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.