Annons

Olovlig uthyrning avslöjad vid husrannsakan

Borås När polisen slog till mot lägenheten upptäcktes att lägenhetsinnehavaren inte bodde där. Han hade hyrt ut den till en kvinna och hennes sambo, utan tillstånd av hyresvärden AB Bostäder i Borås. Nu mister lägenhetsinnehavaren sitt kontrakt.
Hyresgästen slutade betala sin hyra. Inte ens Hyresgästföreningen kunde försvara hans handlande. Nu får han flytta omgående.

Det var i samband med ett misstänkt narkotikabrott som polisen slog till mot lägenheten utanför Borås och gjorde en husrannsakan. Då hittade polisen ett andrahandskontrakt som upprättats mellan lägenhetsinnehavaren och en kvinna i lägenheten. Det visade sig att hyresvärden, AB Bostäder i Borås, inte var informerade om andrahandsuthyrningen och de hade inte gett tillstånd till den. Lägenhetsinnehavaren fick då en varning från AB Bostäder. När polisen en tid senare gjorde en ny husrannsakan vid misstänkt brott bodde andrahandshyresgästerna fortfarande kvar. Då togs beslut av AB Bostäder att säga upp lägenhetsinnehavaren, då det står klart och tydligt i avtalet att man inte får hyra ut i andra hand utan värdens medgivande. Hyran har också vid flera tillfällen kommit in för sent.

Lägenhetsinnehavaren, en man i 35-årsåldern, blev uppsagd. Han överklagade beslutet med förklaringen att han mått väldigt dåligt och tvingats att flytta från orten under en tid, att han fått muntligt lov från hyresvärden att hyra ut i andra hand. Han menar också att han inte haft någon kännedom om hyresgästernas brottsliga verksamhet. Han har i ett brev till AB Bostäder vädjat om att få bo kvar.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Men hyresnämnden går på bostadsbolagets linje och ger dem rätt i att säga upp hyresavtalet med 35-åringen. I beslutet står att mannen genast ska flytta från lägenheten. Att mannen menar att han hyrt ut i andra hand av okunskap är inget nämnden tar hänsyn till, då man menar att det saknar betydelse. Som hyresgäst har man skyldighet att skaffa sig kunskap om regler och lagar.

 

Annons
Läs också Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar Stordalens smarta lägenhetsaffärer – äger ett av de största mellanhandsbolagen Natalie vägrade betala för gamla skador i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.