Annons

Ölpengar till hemlösa

Nyheter ​”Våra medlemmar lokalt bjuds aldrig på alkohol. Men det är de som betalar när vi ska bli bjudna!” Per Jansson från Stockholm argumenterade på stämman för en riksomfattande, strikt alkoholpolicy – och uppmanade alla att betala för dryckerna på kvällens middag.
Region Stockholm har sedan tidigare en strikt alkoholpolicy, liksom Region Mitt. På lördagen gick företrädare därifrån upp och argumenterade för att policyn ska bli nationell.
– Det borde vara självklart att alla står för sina drycker. Vi ska med stolthet kunna säga att medlemmarnas pengar inte går till alkohol, sade Lars-Åke Larsson från region Mitt.
Den principen tillämpades också på fredagens middag för stämmans deltagare i Luleå. Alla fick betala om de ville ha öl eller vin
– Det fungerade alldeles utmärkt, men i kväll är det meningen att vi ska bli bjudna. Därför tänker vi från Stockholm skicka runt en insamlingsbössa under middagen. Där kan alla lägga i så mycket de vill. Pengarna skänker vi till Situation Stockholm eller liknande, sade han.
Förbundsstyrelsen tycker dock att dagens etiska regler för förtroendevalda och anställda räcker. De säger bland annat att man ska uppträda föredömligt och hushålla med medlemmarnas pengar.
När rådslagen stängde före middagen hade en majoritet av ombuden röstat för förbundsstyrelsens utlåtande. Beslut fattas under söndagen.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.