Annons

Grillspark leder till att hyresgäst måste flytta

Lilla Edet Obscena gester, kissande i trädgården och bråk om en grill. Det är några av orsakerna till att en Lilla Edet-bo inte får ta över sin sambos hyreskontrakt. Hyresnämnden anser att värden har rätt att neka mannen att bo kvar i lägenheten.
En grill med glödande kol har del i att en 65-årig Lilla Edet-bo inte får överta sambons kontrakt.

Mannen ville ta över sin sambos kontrakt i lägenheten i Lilla Edet. Och han har lagligt stöd till detta, enligt jordabalken. Men det står också att hyresvärden ska kunna godta hyresgästen. Och det är där det felar för Lilla Edet-bon. Hyresvärden har samlat en rad med bevis mot att mannen stört sina grannar genom åren och att han dessutom utgjort en fara för byggnaderna. Bland annat har mannen sparkat omkull en klotgrill med glödande kol, så att det varit fara både för en granne och för byggnaden intill.
Hyresvärden menar att polisen fått kallas till bostadshuset vid flera tillfällen genom åren för att avstyra bråk. Hyresgästen har misshandlat en granne genom att slå henne i ansiktet. Förutom rent fysiska handlingar menar hyresvärden och grannarna att mannen använt sig av grovt språk och att han har urinerat offentligt på gården till huset där han bot.
Mannen själv anser att han blivit provocerad av sina grannar, då dessa har grillat precis utanför lägenhetsfönstret så att det osat in i bostaden. En film, som används som bevis mot mannen, anser han ge en felaktig bild av vad som verkligen hände.
Men hyresnämnden menar, i sitt beslut, att det finns tillräckligt med bevis för att mannen varit störande och otrevlig som hyresgäst. Därmed får värden rätt att inte låta honom stå för hyreskontraktet efter sin sambo och han ska enligt beslutet flytta. Nämnden var enig i sitt beslut.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.