HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Omöjligt att få rätt i bullerärenden”

Tyresö En hyresgäst i Tyresö Bostäder som störs av buller från lägenheten ovanför, förlorade i hovrätten. Åtgärdsföreläggandet upphävs efter att toalettlock och möbeltassar monterats.

Den hyresgäst i Tyresö som störts av buller från lägenheten ovanför får nöja sig med det som hittills gjorts. Hovrätten upphäver det åtgärdsföreläggande han fått i hyresnämnden, efter Tyresö Bostäders överklagande.

– Domen visar att det är så gott som omöjligt att få rätt i bullerärenden, säger Hyresgästföreningens jurist Torbjörn Larsson, som företrätt hyresgästen. 

Läs ocksåHyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig"Byggbuller i Eriksberg, Sam, Anders, Eva och Lena i soffan i Lenas vardagsrum

Han konstaterar att det krävs kostsamma ljudmätningar från hyresgästens sida och att dessa behöver göras om efter varje åtgärd som hyresvärden vidtagit. 

Efter hyresnämndens beslut om åtgärdsföreläggande har Tyresö Bostäder monterat mjukstängande toalettlock och gångjärn på alla köksluckor, kontrollerat att de utdelade möbeltassarna verkligen satt på möblerna och talat med grannarna. 

– Det är glädjande att hovrätten tagit hänsyn till att vi gjort en hel del åtgärder. Det blir en belastning för grannarna att vi behöver komma in i lägenheterna och det blir lite märkligt när vi förhör oss om att man använder toalettlocken och monterat möbeltassarna, säger Maria Öberg, vd på Tyresö Bostäder.

Läs ocksåVästlänken en mardröm för Hilda och Björn: ”Nästan omöjligt att bo här”Hilda Petursdottir och och grannen Björn Tillrooth har bott intill Västlänkenbygget i fyra år. Båda har testat ersättningsboende, men tycker att det funkar dåligt. "Jag är spyfärdig på detta", säger Hilda.

Hon tolkar hovrättens beslut som att de anser att det är oskäligt att behöva bygga om huset för att få bukt med de kvarstående störningarna.

– Vi har visat att huset uppfyller byggnormerna. Vi anser att vi har gjort det vi ska göra nu och kommer inte att göra något mer, säger hon.

Hovrättens beslut kan inte överklagas.

Läs ocksåHyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskareDan Norbäck, porträttbild utomhus. Han och hans kollegas forskning visar att hyresgäster och unga störs betydligt mer av buller än boende i bostadsrätt, något som förvånade forskarna.
Läs också Han hotade personalen men fick behålla lägenheten – förundersökning lades ner Hög bilmusik problem på småorter – så många "störande körningar" har anmälts i Västsverige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.