Annons

”Omöjligt att få rätt i bullerärenden”

Tyresö En hyresgäst i Tyresö Bostäder som störs av buller från lägenheten ovanför, förlorade i hovrätten. Åtgärdsföreläggandet upphävs efter att toalettlock och möbeltassar monterats.

Den hyresgäst i Tyresö som störts av buller från lägenheten ovanför får nöja sig med det som hittills gjorts. Hovrätten upphäver det åtgärdsföreläggande han fått i hyresnämnden, efter Tyresö Bostäders överklagande.

– Domen visar att det är så gott som omöjligt att få rätt i bullerärenden, säger Hyresgästföreningens jurist Torbjörn Larsson, som företrätt hyresgästen. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han konstaterar att det krävs kostsamma ljudmätningar från hyresgästens sida och att dessa behöver göras om efter varje åtgärd som hyresvärden vidtagit. 

Efter hyresnämndens beslut om åtgärdsföreläggande har Tyresö Bostäder monterat mjukstängande toalettlock och gångjärn på alla köksluckor, kontrollerat att de utdelade möbeltassarna verkligen satt på möblerna och talat med grannarna. 

Annons

– Det är glädjande att hovrätten tagit hänsyn till att vi gjort en hel del åtgärder. Det blir en belastning för grannarna att vi behöver komma in i lägenheterna och det blir lite märkligt när vi förhör oss om att man använder toalettlocken och monterat möbeltassarna, säger Maria Öberg, vd på Tyresö Bostäder.

Läs ocksåHyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta

Hon tolkar hovrättens beslut som att de anser att det är oskäligt att behöva bygga om huset för att få bukt med de kvarstående störningarna.

– Vi har visat att huset uppfyller byggnormerna. Vi anser att vi har gjort det vi ska göra nu och kommer inte att göra något mer, säger hon.

Annons

Hovrättens beslut kan inte överklagas.

Läs ocksåKommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad
Läs också Misshandlade och dödshotade sin hyresvärd – inneboende döms till fängelse och utvisning Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Ewas bullerfasa fortsätter – värden och gymmet skyller på varandra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.