HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

”Omöjligt att få rätt i bullerärenden”

Tyresö En hyresgäst i Tyresö Bostäder som störs av buller från lägenheten ovanför, förlorade i hovrätten. Åtgärdsföreläggandet upphävs efter att toalettlock och möbeltassar monterats.

Den hyresgäst i Tyresö som störts av buller från lägenheten ovanför får nöja sig med det som hittills gjorts. Hovrätten upphäver det åtgärdsföreläggande han fått i hyresnämnden, efter Tyresö Bostäders överklagande.

– Domen visar att det är så gott som omöjligt att få rätt i bullerärenden, säger Hyresgästföreningens jurist Torbjörn Larsson, som företrätt hyresgästen. 

Läs ocksåFriad i tingsrätten, fälld i hovrätten – kvinna får böter för folkbokföringsbrott

Han konstaterar att det krävs kostsamma ljudmätningar från hyresgästens sida och att dessa behöver göras om efter varje åtgärd som hyresvärden vidtagit. 

Efter hyresnämndens beslut om åtgärdsföreläggande har Tyresö Bostäder monterat mjukstängande toalettlock och gångjärn på alla köksluckor, kontrollerat att de utdelade möbeltassarna verkligen satt på möblerna och talat med grannarna. 

Annons

– Det är glädjande att hovrätten tagit hänsyn till att vi gjort en hel del åtgärder. Det blir en belastning för grannarna att vi behöver komma in i lägenheterna och det blir lite märkligt när vi förhör oss om att man använder toalettlocken och monterat möbeltassarna, säger Maria Öberg, vd på Tyresö Bostäder.

Läs ocksåInspektörerna som inte inväntar klagomål - "Vi vill hitta bostäderna som går under radarn"Anna Toftedal, enhetschef, och Åsa Lindblad, miljöinspektör, på Miljösamverkan i Östra Skaraborg.

Hon tolkar hovrättens beslut som att de anser att det är oskäligt att behöva bygga om huset för att få bukt med de kvarstående störningarna.

– Vi har visat att huset uppfyller byggnormerna. Vi anser att vi har gjort det vi ska göra nu och kommer inte att göra något mer, säger hon.

Annons

Hovrättens beslut kan inte överklagas.

Läs ocksåMiljonvitet mot gymmet i Ewas hus upphävsEwa Henriksson bor ovanpå ett av gymkedjan Fitness 24/Sevens största gym i Olskroken, Göteborg. Hon störs kraftigt av det svårförutsägbara bullret från gymmet.
Läs också Gymbullret ett gissel för Ewa och hennes grannar – ”Helvetiskt” Hyresgäster får miljonersättning för bullerstörningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.