Annons

Omskriven fastighetsägare i personlig konkurs

Skåne Det har länge stormat kring fastighetsägaren Erix Goldenberg, tidigare Thomas Olsgården. Nu har han försatts i personlig konkurs vid Malmö tingsrätt.

Erix Goldenberg har varit aktiv som fastighetsägare på flera platser i Sverige. Nu har han försatts i personlig konkurs vid Malmö tingsrätt. Bakgrunden går tillbaka till 2011 när Goldenberg dömdes att ”solidariskt” med sitt företag betala en skuld på cirka 300 000 kronor till en advokatfirma (plus ränta och rättegångskostnader på cirka 200 000 kronor). Senare gick det aktuella bolaget, TYUO Försäljning Sthlm AB, i konkurs. Enligt advokatfirman har de försökt att få sina pengar men det har inte funnits några tillgångar att mäta ut och därför ansökte de nu om den personliga konkursen. Under konkursförhandlingen den 18 juni menade Goldenberg att han tillfälligt var på obestånd men att pengar var på väg in, men tingsrätten gick på advokatfirmas linje.

I en kommentar via mejl skriver Goldenberg till Hem & Hyra att han inte tar så allvarligt på den personliga konkursen.
− Vad som är mer allvarligt är hur man som bank agerar genom sina ombud och sätter sig över alla spelregler för att förhindra prövning i domstol. Det är ju ingen tillfällighet att man ansöker om personlig konkurs några dagar innan huvudförhandlingen i tingsrätten i Helsingborg och därmed undanröjer bolagets talan, skriver han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tvisten som rör bankskulder och panträtter i fastigheten Ridskolan 3 på Lägervägen i Helsingborg var uppe i Helsingborgs tingsrätt i förra veckan. Bland annat på grund av den personliga konkursen avisade rätten Goldenberg som ombud för Hyreshem Helsingborg. I en tredskodom slog tingsrätten fast att banken har panträtt i fastigheten, vilket Goldenberg har bestridit. Därmed borde en försäljning nu kunna ske och banken få sina pengar, över hundra miljoner kronor.

Annons

Tidigare hette Erix Goldenberg Thomas Olsgården och Thomas Goldenberg. Sedan i början av året är han folkbokförd med tilltalsnamnet Erix.

Goldenberg meddelar på torsdagen att han överklagar tredskodomen.

Annons
Läs ocksåHuset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig”En ung man som går i ett överfullt soprum med diverse avfall både i överfulla soptunnor och på golvet.

Mer bakgrund kan du bland annat läsa här:
Fem konkurser på två år för fastighetsägare i Helsingborg och
Hundra miljoner på spel i konkurs som drar ut på tiden

Fakta: Goldenbergs affärer

I Helsingborg har Hyreshem Helsingborgs hyresgäster på Lägervägen drabbats hårt när bolaget gick i konkurs. De är fortfarande utan en egentlig hyresvärd då huset inte har kunnat säljas på grund av tvister om bankskulder.

För ett par år sedan stormade det kring Goldenbergs skandalhus på Allhemsgatan i Malmö.

I hela Sverige har han haft fastighetsbolag som har gått i konkurs. Bara i maj och juni inleddes två konkurser i koncernen. Konkursförvaltare har vittnat om att alla affärer är svåra att reda ut.

Läs också Prestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgäster Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Är du länge i källaren - då kan larmet gå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.