Annons

Omval och motionsnej

Dalarna Helena Frisk från Karlskoga fick vid region Mitts årsmöte i helgen förnyat förtroende som ordförande. Ett hundratal ombud var med mötet som denna gång hölls i Örebro.
Foto: Anna Rytterbrant
Hyresgästföreningens region Mitt, Dalarnas, Södermanlands, Värmlands och Örebro län, har hållit årsmöte i Örebro. Helena Frisk omvaldes som ordförande.

Hyresgästföreningen i Region Mitt (Dalarna, Värmland, Sörmland och Örebro län) höll sitt årsmöte i Örebro i helgen.

Till styrelseledamöter för två år valdes Helena Frisk, Marianne Svensson, båda Karlskoga, Eva Sten, Örebro, Pekka Ovaska, Falun, Mats Gustafsson, Karlstad och Cim Johansson, Borlänge. Katharina Sjöström, Mora, Kim Jansson, Mariefred och Anders Hördin, Katrineholm kvarstår ytterligare ett år i styrelsen

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Flera motioner diskuterades och flertalet avslogs. Hem & Hyra har tidigare skrivit om motionerna. Läs mer här.

Högre åldersgräns vid utlåning av lokaler handlade en motion om. Den avslogs med motiveringen att man är myndig vid 18 års ålder.

Annons

Motionen om framtagande av ID-handling avslogs också. Regionstyrelsen konstaterade att det blir alltför kostsamt och administrativt betungande att införa godkända ID-kort till alla förtroendevalda.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

En motion om information om aktuella juridiska ärenden till förtroendevalda avslogs med motivet att det inte är möjligt på grund av sekretess och skydd för personuppgifter.

En motion om att föreningarna ska få möjlighet att föra över pengar från ett år till nästkommande år fick ett positivt beslut då regionstyrelsen ska utreda frågan.

Annons

Vid årsmötet talade Martin Hofverberg, chefsekonom på riksförbundet, kring temat ”Hyresgästernas val – vad säger partierna?”.

Läs ocksåHär mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering”Hans-Erik Pedersen vill att Förbos vinst ska användas till energieffektivisering och andra åtgärder som är vikitga för hyresgästerna, inte föras över till kommunen för att täcka andra utgifter.

Årsmötet antog också ett uttalande som bland annat slog fast att hyresgäster måste ställa krav på samtliga politiska partier att de tydligt ska verka för en fungerade och rättvis bostadsmarknad för alla.

Läs också Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.