Annons

Östersundshem överklagar inte parasitdomen

Östersund Alla Östersundshems hyresgäster som drabbats av tarmparasiten cryptosporidium i dricksvattnet kan se fram emot en ersättning motsvarande fem procent av hyran.

De av Östersundshems hyresgäster som drabbades av tarmparasiten för två år sedan får ersättning. Det står klart i dag sedan Östersundshem på ett styrelsesammanträde beslutat att inte överklaga tingsrättens dom. Den 29 november beslutade tingsrätten att Östersundshem skulle betala en ersättning motsvarande fem procent av hyran till Peter Johansson, en av de drabbade hyresgästerna, som biträddes av Hyresgästföreningen. I och med att Östersundshem nu accepterar domen kan den appliceras på övriga fall där hyresgäster drabbats av motsvarande men till följd av parasiten.

– Vi känner sympati för Peter Johansson och för alla andra som drabbades av vattenparasiten. Nu har vi prövat den här principiellt viktiga frågan i rätten och accepterar utfallet. Om alla hyresgäster ansöker om hyresnedsättning kan det kosta Östersundshem cirka tre miljoner kronor. Det är mycket pengar som vi måste hämta någonstans ifrån, vilket givetvis påverkar våra hyresgäster, förklarar Tord Andnor, styrelseordförande för Östersundshem, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Annons
Läs också En tredjedel har inte sökt ersättning Pilotfallet Peter känner sig straffad Fastighetsägarna öppnar plånboken HGF kräver de privata värdarna på ersättning Östersundshems hyresgäster hotade av bovärdar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.