Annons

Östersundshems hyresgäster hotade av bovärdar

Östersund Flera hyresgäster i Östersund har hört av sig till Hyresgästföreningen efter att de hotats om sämre underhåll av Östersundshems bovärdar.

Enligt hyresgästerna, som är från olika delar av Östersund, handlar hoten från bovärdarna om tingsrättens dom efter parasitutbrottet år 2010. Den gav hyresgästerna rätt att ansöka om ersättning från Östersundshem för uteblivet dricksvatten under de tre månaderna som det var otjänligt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det finns en del bovärdar som har sagt att de skulle få mindre underhåll om de ansöker om ersättning. Så är det förstås inte. Jag har pratat med Bengt (Rådman, Östersundshems vd) om det och han håller med mig om att det får inte gå till så, säger Hasse Dahl, förhandlare på Hyresgästföreningen i Östersund.

Han har ingen uppfattning om hur många hyresgäster som känt sig hotade, men flera har hört av sig till honom personligen.

Annons
Läs ocksåEn tredjedel har inte sökt ersättning

Då har vi löst problemet. Först har jag talat om för hyresgästen vad som gäller, att de inte kan riskera sämre underhåll, sedan har jag ringt upp bovärdens chef  och talat om vad som hänt. Jag vill påpeka att det bara är någon eller några bovärdar som betett sig på det här sättet. Jag vet att Östersundshem har viljan att göra rätt mot sina hyresgäster, säger Hasse Dahl.

Bengt Rådman, vd för Östersundshem, uppmanar alla hyresgäster som råkat ut för liknande bemötande från bovärdar att höra av sig till honom.

Det här är fullkomligt oacceptabelt och går emot allt som vi står för. Vi tar väldigt allvarligt på det här, säger han.

Läs ocksåPilotfallet Peter känner sig straffad

Under dagen samlar Östersundshem alla sina bovärdar för att samtala om vad som har hänt och för att gå igenom Östersundshems värdegrund.

Annons

Vi är väldigt noggranna i utbildningen av bovärdarna, men det finns uppenbarligen skäl att åter igen trycka på hur vi ska bete oss mot det viktigaste vi har: hyresgästerna, säger Bengt Rådman.

För de hyresgäster som ännu inte ansökt om ersättning för uteblivet dricksvatten under parasitutbrottet börjar det bli bråttom: i morgon torsdag är sista dagen att skicka in ansökan för att få utbetalningen i april. Skickas ansökan in senare än i morgon kan ersättning fortfarande fås, men det är då oklart vilken månad den betalas ut.

Läs också Fastighetsägarna öppnar plånboken HGF kräver de privata värdarna på ersättning Klart med ersättning i Skellefteå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.