HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Östersundshems brottsmisstänkte vd lämnar bolaget

Östersund Vd Daniel Kindberg satt anhållen i drygt två dygn förra veckan, misstänkt för grovt ekobrott. Han släpptes i torsdags, höll presskonferens i fredags och lämnade sedan in sin avskedsansökan.
Foto: Åsa Eriksson
2018 blev ett turbulent år för Östersundshem. Vd:n Daniel Kindberg avgick efter misstankar om att ha låtit företaget betala luftfakturor för att gynna fotbollsklubben ÖFK där han var ordförande. Hans efterträdare Johannes Merbom blev kortvarig sedan ledarstilen fått hård kritik.

På tisdagsmorgonen anhölls vd för Östersundshem, Daniel Kindberg, i sitt hem. Samtidigt gjorde polisen en razzia mot bostadsbolaget och beslagtog Kindbergs arbetsdator.
Efter ett dygn utan vd bestämde styrelsen sig för att ”arbetsbefria” Daniel Kindberg och låta Christer Sundin, fd vd för Diös, ta över rodret som tillförordnad tills vidare.
Dagen efter släpptes Kindberg på fri fot men brottsmisstankarna mot honom kvarstår – grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.
På fredagen hölls en presskonferens där en påtagligt sliten Kindberg berättade vad som hänt. Eller snarare tvärtom. Det var inte mycket han kunde förtälja allmänheten i nuläget.
– Jag är förhindrad att beskriva och berätta om det, sa Daniel Kindberg.
Mycket mer än så blev inte sagt. Han ville inte uttala sig om brottsmisstankarna.

Daniel Kindberg satt även som ordförande för ÖFK, som han nu tagit timeout från.
Han har även sagt upp sitt arbete som vd för bostadsbolaget Östersundshem.

Läs ocksåHyresgästerna på trygghetsboendet i Uddevalla får inte tillbaks överhyran"Jag borde få arvode från Hyresgästföreningen, för jag har gjort deras jobb, säger Karl Olsson Tiljander i Uddevalla, efter att han fått rätt i hyresnämnden. Nu ska Hyresgästföreningen förhandla för Karls 69 grannlägenheter.

Styrelseordförande Tord Andnor har beslutat om en genomlysning av bolagets ekonomiska transaktioner rörande ett antal entreprenader och samarbeten.
– Vi har med början av igår fått frågor huruvida vi ska göra en genomlysning. Och det har jag beslutat är nödvändigt, med anledning av att vi själva vill ha reda, säger Tord Andnor.
Revisionen genomförs av Östersundshems externa revisorer.

Christer Sundin sitter kvar som tf vd tills dess att en lämplig efterträdare har tillsatts.
– Styrelsen kommer nu att inleda en rekryteringsprocess för att söka en efterträdare. Daniel har under sin tid som vd för bolaget på ett förtjänstfullt sätt fått fart på byggandet av bostäder i Östersund, säger Tord Andnor.

Läs också Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Datanörd vräktes efter skyhög elförbrukning - får bo kvar i brist på bevis Kindberg dömd till fängelse och ska betala mångmiljonbelopp Efter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.