Annons

Östersundshems nya vd plockas från Krokomsbostäder

Östersund Kenneth Karlsson, går från vd för Krokomsbostäder till vd för Östersundshem. – Första känslan är glädje. Att få det förtroendet är oerhört spännande och kul, säger Karlsson om den nya tjänsten.
Foto: Pressbild/Krokomsbostäder
Krokomsbostäders vd Kenneth Karlsson sadlar inte om, men byter häst.

Kenneth Karlsson har jobbat som vd på Krokomsbostäder i elva år.

– Det har varit jätteroliga år och vi har gjort jättemycket under den tiden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Som till exempel?

– Vi har arbetat med digitalt utanförskap där vi bjöd in äldre som fick gå kurs hos oss för att kunna utnyttja den digitala tekniken bättre. Responsen för det var otrolig och vi ordnade en andra träff. I den utvärderingen ville de ha en tredje! Vi har också utvecklat samarbetet med kvinnojouren. Och arbetat mycket med olika integrationsprojekt för asylsökande, ett mycket viktigt arbete med språkpraktik, instegsjobb och bostäder. Krokomsbostäder är också nu inne i en spännande fas, som de 22 nya lägenheterna i Ås som står klara om några veckor, säger Kenneth Karlsson.

Vad känner du inför ditt nya jobb på Östersundshem då?

Annons
Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

– Första känslan är glädje. Att få det förtroendet är oerhört spännande och kul! Ser mycket fram emot jobbet.

Det har ju varit en hel del turbulens kring Östersundshem… Man kan väl säga att det bara kan bli bättre nu…

– Jag tänker lite så här, att det som varit har varit. Jag lägger fokus på framtiden och Christer Sundin (t f vd, reds. anm.) kommer att arbeta med de pågående rättsprocesserna och svara för den biten. Jag ser fram emot att först och främst lära känna personalen, koppla och knyta nya band till hyresgäster, Hyresgästföreningen och andra viktiga aktörer i Östersund.

Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

Sökte du jobbet eller blev du kontaktad?

– Jag blev kontaktad. Jag funderade på saken och skickade in en ansökan.

Annons

Östersundshems styrelseordförande Mattias Lööv skriver i ett PM att styrelsen känner sig mycket trygg med Kenneths bakgrund och kompetens.

– Han har de egenskaper som krävs för att leda Östersundshem mot de ekonomiska och utvecklingsmässiga mål som styrelsen och ägarna satt upp, säger Lööv i pressmeddelandet.

Kenneth Karlsson tillträder tjänsten som vd för Östersundshem senast 1 november.

Läs också Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Glömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljon Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.