Annons

Över 300 lägenheter byter ägare i Anderstorp

Gislaved Gislavedshus säljer 332 lägenheter i Anderstorp. Köpare är företaget Akka Egendom som tillträder som ägare första december.

Anledningen till att Gislavedshus, som totalt äger drygt 2 500 lägenheter, väljer att sälja är att få loss pengar till nyproduktion och renovering i befintligt bestånd.

Bland annat sker upphandling för byggnation på Ågatan i Anderstorp där det planeras för 16 nya lägenheter. Beslut om detta väntas i början av nästa år.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De 332 lägenheterna som säljs i Anderstorp finns på adresserna Torsplan, Allégatan, Månsgatan, Krokusvägen och Solrosvägen. Under en övergångsperiod kommer Gislavedshus att förvalta fastigheterna åt de nya ägarna.

Akka äger sedan tidigare lägenheter i Västervik, Vimmerby, Karlstad, Grums och Forshaga. Genom etableringen i Anderstorp är företagets totala bestånd drygt 1 000 lägenheter.

Annons
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Ängen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.