HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster kräver tillbaka hyra

Norrköping Tvårumslägenheten i Norrköping hyrdes ut för 8 000 kronor i månaden. En alldeles för hög hyra, enligt Hyresgästföreningen. Nu krävs hyresvärden på att betala tillbaka över 15 000 kronor.

Det var förra sommaren som två personer valde att hyra en tvårumslägenhet på cirka 60 kvadratmeter i Norrköping. Bostaden hyrdes ut i andra hand och var delvis möblerad. Hyran sattes till 8 000 kronor i månaden. En alldeles för hög hyra enligt Hyresgästföreningen.

Den förhandlade hyran för lägenheten ligger på cirka 6 000 kronor i månaden. Ett tillägg på cirka 10-15 procent kan göras om lägenheten hyrs ut möblerad, men i det aktuella fallet anses inte möblerna haft något värde som ska ge något hyrespåslag.

Läs ocksåMålet: nya bostäder med låga hyror

Enligt Hyresgästföreningen har hyresvärden tagit ut totalt 15 189 kronor för mycket i hyra under perioden juli 2017–mars 2018. Föreningen kräver nu att hyresvärden betalar tillbaka pengarna till de två hyresgästerna. Men hyresvärden bestrider kravet på återbetalning och anser att hyran varit skälig och att hyresgästerna har accepterat villkoren när de flyttade in.

Återbetalningen blir nu en fråga för hyresnämnden i Linköping som ska pröva ärendet i slutet av augusti.

 

Läs ocksåBostadsrätter blir nya hyreshus
Läs också Olaf står ut med laddkrånglet - för miljöns skull Ordförande kritiserar avstängning Ordförande stängs av efter kortköp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.