HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Överklagar att vinst tas ut

Gävleborg Ulla-Maja Moilanen, ordförande i hyresgästföreningen i Gävle, överklagar kommunens beslut att ta ut 10 miljoner kronor i vinst från sitt bostadsföretag.
Gavlegårdarna ville höja hyran med 3,85 procent från nyåret. Foto: LENA MATTSSON

Det var på junisammanträdet som kommunfullmäktige i Gävle beslutade att 10 miljoner kronor av det kommunala bostadsföretaget Gavlegårdarnas vinst skulle gå tillbaka till kommunen och användas till andra kommunala verksamheter.

Redan innan mötet hade Gävleföreningen skickat brev till alla ledamöterna i kommunfullmäktige i vilket man påpekade det felaktiga i att hyresgäster på detta sätt kommer att dubbelbeskattas. 

Läs ocksåHyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska låsUlla Öderyd Åberg till vänster med långt ljusbrunt hår, ljusgrå mössa och halsduk, mörk vinterjacka, blåjeans som är upprullade nertill och svarta kängor, lutar armen mot dörrhandtaget till porten. Till höger Inga-Britt Berg i ljusgrå kortare frisyr, glasögon, svart halsduk, ljusgrå yllekappa, blåjeans som är upprullade nertill och mörka sportskor. I förgrunden till vänster om dem syns baklyset, pakethållaren och sadeln på en cykel. Porten har ett elektroniskt lås och Ulla har haft problem att komma in med sin tagg.

I sin överklagan till Förvaltningsrätten i Falun skriver Ulla-Maja Moilanen med hjälp av föreningens jurister bland annat:

– Det här är en viktig fråga för oss, allmännyttans pengar ska gå tillbaka till bolaget, inte till kommunkassan. Det finns stora renoveringsbehov hos Gavlegårdarna och det är orimligt att de boende ska behöva betala något som fungerar som en extra kommunalskatt.

Läs också Allt Nils ägde försvann i höghusbranden Cannabisförsäljning inte skäl nog för vräkning Hyresgäster varnas för att gå ner i vattenfyllda förråd ”Kan bli strömförande” Parkeringsavgifter upprör Gavlegårdarnas hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.