Annons

Överklagar att vinst tas ut

Gävleborg Ulla-Maja Moilanen, ordförande i hyresgästföreningen i Gävle, överklagar kommunens beslut att ta ut 10 miljoner kronor i vinst från sitt bostadsföretag.
Gavlegårdarna ville höja hyran med 3,85 procent från nyåret. Foto: LENA MATTSSON

Det var på junisammanträdet som kommunfullmäktige i Gävle beslutade att 10 miljoner kronor av det kommunala bostadsföretaget Gavlegårdarnas vinst skulle gå tillbaka till kommunen och användas till andra kommunala verksamheter.

Redan innan mötet hade Gävleföreningen skickat brev till alla ledamöterna i kommunfullmäktige i vilket man påpekade det felaktiga i att hyresgäster på detta sätt kommer att dubbelbeskattas. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I sin överklagan till Förvaltningsrätten i Falun skriver Ulla-Maja Moilanen med hjälp av föreningens jurister bland annat:

– Det här är en viktig fråga för oss, allmännyttans pengar ska gå tillbaka till bolaget, inte till kommunkassan. Det finns stora renoveringsbehov hos Gavlegårdarna och det är orimligt att de boende ska behöva betala något som fungerar som en extra kommunalskatt.

Annons
Läs också Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Rapport: Så stor del av din hyra blir vinstpengar för hyresvärden Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.