Annons

P-O Brogren i strid om förhandlingspost

Solna Ännu ett tungt namn inom Hyresgästföreningen region Stockholm blir ifrågasatt. Nu gäller det P-O Brogren och hans uppdrag i förhandlingsrådet i Solna. (Uppdaterad)

P-O Brogren är ordförande i Hyresgästföreningen Solna. Men vid det senaste styrelsemötet fattades ett beslut att Solnaföreningen ska byta representant i förhandlingsrådet. Ett beslut som P-O Brogren inte har godkänt. Styrelseledamoten och före detta ordföranden Liz Grennstam menar att beslutet är fattat helt enligt stadgarna.

– Vi konstaterade rätt tidigt efter att P-O Brogren hade tillträtt att vi inte alls hade samma uppfattning om hur verksamheten ska bedrivas eller vad vårt uppdrag är. Flera i både förhandlingsrådet och föreningsstyrelsen har velat hoppa av eftersom de inte kunnat samarbeta med P-O. Ska vi komma någonvart måste vi hitta demokratiska arbetsformer. I en styrelse fattar man majoritetsbeslut, sen genomför man dem tillsammans, säger Liz Grennstam.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Förhandlingsrådets uppgift är att företräda hyresgästerna i förhandlingarna med de privata hyresvärdarna i Solna. I rådet har föreningsstyrelsen en representant. P-O Brogren beskriver beslutet som ett ”kuppförsök” som misslyckades. Enligt honom handlar konflikten om arbetssätt, speciellt vad gäller systematiseringen av hyror.

– Dessutom strider föreningsstyrelsens beslut mot stadgarna. Protokollet innehåller felaktigheter, det är därför jag inte kommer skriva på det.

Annons

I går kväll beslutade förhandlingsrådet att avvisa Solna föreningsstyrelses beslut och konstatera att P-O Brogren förblir ordförande för förhandlingsrådet i Solna.

Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

–  Den frågan äger föreningsstyrelsen, inte förhandlingsrådet, säger Liz Grennstam.

Har det här att göra någonting med att regionordförande Greger Björkegren i förra veckan blev suspenderad?

–  Nej det har inget samband, det är bara ett olyckligt sammanträffande att de sker så tätt inpå, säger Liz Grennstam.

Annons
Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

Styrelsen har beslutat att utse Maj Lundberg Torrico som sin nya representant i förhandlingsrådet. Maj Lundberg Torrico är bekymrad över konflikterna i Solna-föreningen.

–  Jag gillar inte smutskastningskampanjer, man måste kunna lyssna in och kan inte bara gå på, säger hon.

Läs också Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.