Annons

Pajalabostäder tömmer 32 lägenheter

Pajala Färdigbyggda och inflyttade i augusti. Nu tömmer Pajalabostäder de nybyggda fastigheterna. Kvalitén håller inte måttet.

Företaget Bygga bo i Pajala, som är en del av Centur, som i sin tur är en del av Balder och PEAB, byggde fastigheter med 32 lägenheter i Pajala. Husen kom som moduler från en leverantör i Kina. Det var klart för inflyttning i augusti och Pajalabostäder, som var i stort behov av lägenheter, hyrde fastigheterna.

– Men det visade sig snart att kvalitén inte höll måttet. Tio hyresgäster flyttade snart ut just på grund av det, säger Pajalabostäders VD Magnus Pekkari.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det var sprickor i väggarna, värmen fungerade inte och elsystemet var underdimensionerat. Pajalabostäder valde till slut att sluta betala hyran och sa upp hyreskontraktet med Bygga Bo.

Annons

– Lägenheterna motsvarade inte det vi skrivit kontrakt på. Så nu tömmer vi husen helt. Det bor 8-9 hyresgäster där fortfarande, men vi ska lösa det, säger Magnus Pekkari.

Pajalabostäder har bara sagt upp kontraktet, inte kontakten med fastighetsägaren. En oberoende konsult har varit på plats för att hitta lösningar på problemen i fastigheterna.

Läs ocksåPajalahyrorna är klara

– De har tagit sitt ansvar. Vi tömmer husen och då kan bolaget ta hand om problemen i lugn och ro. Löser sig allt, kan vi absolut tänka oss att skriva nytt kontrakt, konstaterar Magnus Pekkari.

Annons

De drabbade hyresgästerna har ersatts med motsvarande två månadshyror, mellan 16000 och 18000 kronor.

Läs också Klart med nya hyror i Pajala Pajalabostäder drar i handbromsen Bostadsbolagen som bjuder stort och smått Hyreskrav hos allmännyttorna i Norrbotten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.