HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Parterna överens om låga höjningar i Örkelljunga

Örkelljunga Nästa år höjer Örkelljungabostäder hyrorna med 0,3 procent. Det står klart efter att en överenskommelse har slutits.

För den som har en hyra på 5 000 kronor innebär överenskommelsen 15 kronor. Det är på samma nivå som Hyresgästföreningen har slutit med andra bostadsbolag i regionen.

Hyresgästföreningen har under hela förhandlingstiden hävdat att nästa år måste blir hyresgästerna. Orsaken är låga räntor, låg inflation, måttliga taxehöjningar och milda vintrar.

Annons
Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Örkelljungabostäder är det minsta kommunala bostadsbolaget i regionen med 123 lägenheter.

Här kan du läsa allt om årets skånska hyresförhandlingar: Så blir din nya hyra-följ de skånska förhandlingarna här

Annons
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listan Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.