Annons

Peab polisanmäler Östersundshems tidigare vice vd

Östersund Östersundshems redan skamfilade rykte får sig ännu en törn när nu även före detta vice vd polisanmäls.

Enligt Östersundsposten har byggföretaget Peab polisanmält Östersundshems förre vice vd. Anmälan lämnades direkt över till Rikskrim och Polisens nationella korruptionsgrupp.

Härvan inom Östersundshem växer därmed ytterligare. Enligt uppgifter till ÖP har den nu polisanmälde mannen låtit renovera en bostadsrätt på Peabs bekostnad under den tid som denne varit verksam på Östersundshem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

 

Annons

Peabs presschef Kajsa Jacobsson bekräftar för P4 Jämtland att de har polisanmält mannen i början av året, men att det just nu råder förundersökning med sekretess och att de därför inte kan kommentera saken ytterligare.

Polisanmälde mannen fick sluta som vice vd på Östersundshem sommaren 2018 efter att ha delgivits misstanke om grovt bokföringsbrott i ÖFK:s bolag Driftaren AB. Men de misstankarna avskrevs senare.

Annons
Läs ocksåRättegång mot Östersundshems ex-vd startar i april

Den 24 april börjar rättegången mot bolagets förre vd Daniel Kindberg, som på sannolika skäl misstänks för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Läs också Östersundshems brottsmisstänkte vd lämnar bolaget Östersundshems ex-vd åtalas för grov ekonomisk brottslighet De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.