Annons

Pensionärer har det bäst i Halmstad

Halmstad Pensionärer i Halmstad har mest pengar över när hyran och det nödvändigaste är betalt. Det visar en ny undersökning som Hyresgästföreningen gjort.
För fjärde året rad var Halmstads den bästa kommunen att bo i för pensionärer. Enligt Hyresgästföreningens undersökning ”Hyror och hyresgästers ekonomi” har en ensamstående pensionär med garantipension 663 kronor kvar att konsumera för när hyra och andra nödvändiga utgifter är betalda. Förklaringen till det gynnsamma läget i Halmstad är framför allt att kommunen har den lägsta skattesatsen bland de undersökta kommunerna.
 
Södertälje, med höga hyresnivåer och en betydligt högre kommunal skattesats, var den kommun där pensionärerna hade minst kvar att konsumera för. Skillnaden mellan de båda kommunerna är på blott 190 kronor, och i genomsnitt har en svensk ensamstående pensionär med garantipension bara 558 kronor att konsumera för nära hyran och andra utgifter är betalda. Det är 144 kronor mer jämfört med året innan.
 
Undersökningen ”Hyror och hyresgästers ekonomi 2007” är en årlig undersökning som presentas av Hyresgästföreningen. Undersökningen jämför ekonomin i fyra olika typhushåll i 30 kommuner som är representativa för allmännyttan: en tvåbarnsfamilj med två föräldrar, en ensamstående förälder med ett barn, ett ensamhushåll samt en ensamstående pensionär. 

Annons
Fakta: 3-i-topp för pensionärer

1. Halmstad 663 kr2. Luleå 637 kr3. Helsingborg 630 kr

Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch ”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor Höga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta" Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.