Annons

Per Anders ny vd på Signalisten

Solna I förrgår meddelade Bostadsstiftens signalisten att vd:n Catarina Johansson Nyman slutar. I dag kommer besked om ny vd: Per Anders Hedkvist börjar den 25 oktober.

Per Anders Hedkvist blir ny vd i Bostadsstiftelsen Signalisten. Tidigare har han varit vd på Bostadsförmedlingen och trafikdirektör i Stockholm samt haft eget konsultbolag med uppdrag åt Solna stad.

 Grattis till jobbet som vd för Signalisten!
– Tack!

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

 Vad gör att du får jobbet?
– Det ska du egentligen fråga dem som anställt mig. Men jag har en lång erfarenhet av att jobba i kommunal verksamhet, med koppling till samhällsbyggande och bostadsbyggande. Jag förstår den verkligheten ganska bra. Jag har jobbat i gränslandet till fastighetsägare, alltså när en fastighetsägare och en kommun möts, där behöver man förstå varandras bevekelsegrunder och olika perspektiv.

Annons

Nu byter du sida för att själv bli representant för en fastighetsägare. Vad blir din uppgift där?
– Det är förmätet att svara på redan nu, jag vet inte vad som behövs. Det jag kan ta med mig är en god förståelse för vad en kommun ser och vad man behöver möta upp med som exploatör.

Så, kommer Signalisten att börja bygga hyresrätter nu?
– Ambitionen att Signalisten ska bli en aktivare part. Jag hoppas att vi blir framgångsrika i det.

Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg

Hyresgästföreningen förväntar sig att en ny vd kan lösa de konflikter som finns med hyresgästerna.
– Jag hoppas att de går att lösa, det är aldrig särskilt konstruktivt med konflikter. Jag får sätta mig in i frågan, mer kan jag inte säga i dagsläget.

Annons

 Slutligen, vad får du i lön?
– Lönen är inte klar, vi har inte skrivit kontrakt än.

Läs också Fyra års kamp mot chockhöjda hyror över – firar med bubbel Ulf riskerar chockhöjd hyra – värden vill höja med 25 procent i snitt Jeanette ville inte bli vd - styrelsen fick övertala henne Mamman avled – då svarade hyresvärden med att kasta ut hennes 14-årige son

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.