HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Personal knivhotades – hyresgäst får bo kvar

Halmstad Kontraktsinnehavarens make hotade bostadsbolagets personal med kniv. Kvinnan sades upp men nu har Halmstadvärden dragit tillbaka uppsägningen och hon får bo kvar.
Foto: Gry Ellebjerg/Genrebild

I hyresnämndens handlingar beskrivs att bostadsbolagets personal skulle mäta värmen i lägenheten och ringde på. De hade förvarnatatt de skulle använda reservnyckeln om ingen var hemma. När ingen öppnade gick de in. I lägenheten mötte de en aggressiv man och backade men när de var ute i trapphuset öppnade mannen dörren och uppmanade dem att återvända. Han försvann från dörröppningen men efter en kort stund kom han tillbaka och höll då en lång kniv i handen, som han ”med allt att döma avsåg att använda som tillhygge”.

Den hotfulle visade sig vara make till kvinnan som stod på kontraktet. Bolaget drev efter händelsen en uppsägning av henne till hyresnämnden i Göteborg och menade att det handlade om en ”synnerlig allvarlig störning”. Även om hon inte hade varit på plats hade hon sin make att ”svara för”. De menade vidare att hon uppenbarligen inte bodde i lägenheten och otillåtet har upplåtit den i andra hand. Enligt uppgifter från polisen bodde hon utomlands.

Läs ocksåFastighetspersonal i Halmstad hotades med kniv

Händelsen utspelade sig redan i slutet av 2017 och ärendet har dragit ut på tiden. Nu har bostadsbolaget återkallat ärendet. I en skriftlig kommentar till Hem&Hyra skriver fastighetsägaren att de som var med om händelsen har ”valt att inte vittna”. Vidare att ”avtalsinnehavaren, som inte var delaktig i hotelsen eller på plats vid tillfället, har skriftligt informerats om att händelsen skulle kunna ligga till grund för uppsägning”.

Enligt bolaget har det inte kunnat styrkas att det var någonting oriktigt med hyresförhållandet. ”I samråd med advokat har vi därför kommit fram till att ärendet är för svagt och har därmed återkallat det”.

Knivhotet polisanmäldes men också det ärendet har återkallats.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.