Annons

Peter Wahlbeck skapar konst i barndomskvarteren

Halmstad Ett tre meter långt och två meter högt konstverk. I barndomskvarteren på Vallås och tillsammans med unga i gårdarna runtomkring. I helgen börjar Peter Wahlbeck med "Traktorhuset".

Det är det kommunala bostadsbolaget HFAB som har inlett ett samarbete med artisten och konstnären Peter Wahlbeck.

– Förhoppningen är att vår konstsatsning bidrar till en ökad trivsel i våra bostadsområden och i Halmstad. Det är också roligt att knyta an en så kreativ och färgstark person som Peter Wahlbeck. Han är ju dessutom uppvuxen på Vallås, säger Helene Blomberg, boinflytandechef på HFAB, i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Skapandet börjar i helgen under Vallåsdagen, konstverket ska heta ”Traktorhuset”, ska ha många engagerade och ska stå helt klart i augusti. En prototyp presenteras i helgen på Vallås centrum.

Annons

Enligt HFAB ligger detta projekt i linje med deras satsning på konst och kultur. Bland annat har en konstinventering startats. Mer om det kan du läsa här: Hyresgäster letar konst i kvarteren

 

Annons
Läs ocksåMan lät bli att ändra sin adress – döms igen men slipper fängelseDe fotografier som polisen tog under husrannsakan används som bevisning mot mannen som är misstänkt för grovt folkbokföringsbrott.
Läs också Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Gängkrig på tapeten: "Symbol för att våldet blivit en del av stad och hemmiljö" Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.